StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠto je ovo?!

Prisjelo mu parkiranje: ‘Za dva sata parkinga naplatili mi 119 eura i izdali ovaj prevarantski račun!‘

Piše Božidar Lončar/SD
5. rujna 2023. - 08:28

Jedan će se Splićanin nerado prisjećati 22. srpnja kada se odlučio parkirati na parkingu na Trgu Franje Tuđmana na Rivi. Platio je vjerojatno najveći iznos za dva sata parkinga u životu, piše Slobodna Dalmacija.

- Za dva sata parkinga je plaćeno 119 eura i izdan je ovaj prevarantski račun. Da stvar bude gora, već je prošlo preko mjesec dana bez ikakve konkretne informacije, a jedina osoba koja mi se javila, više ne želi komunicirati. Vjerujem da nisam jedini koji se našao u sličnim problemima - rekao je I.P. , te priložio fotografiju spornog računa

image
Privatna fotografija

Ono što je pobudilo sumnju u računu kod građanina je što je račun izdat u kunama i eurima. Splitska obala d.o.o. koja upravlja parkingom je priznala pogrešku:

- Parking na Trgu Franje Tuđmana je opremljen sa samonaplatnom blagajnom koju održava i servisira Adriatic bb. d.o.o. Na vrhu računa uslijed greške u sustavu ostalo je kuna umjesto eura, što je ispravljeno. Na računu je vidljivo da je stranka uplatila cjelodnevnu kartu. Stranka je priložila i karticu ulaza na parking iz koje je vidljivo da je greškom pritisnila cjelodnevnu kartu. Razlog čekanja je nedopustiv i učiniti ćemo sve da se ne ponovi. Od 2019. klijenti su imali dvije pritužbe ili zahtjeva za pomoć klijenta, uključujući ovu o kojoj šaljete upit - odgovorio je za Slobodnu Dalmaciju direktor Splitske obale Marijan Ciprijan.

Tužno je da je čovjek morao kontaktirati nas da bi riješio ovaj problem nakon skoro mjesec i pol dana. Greške se događaju, ali ignorancija gradske firme Splitska obala je nedopustiva.

image
Privatna fotografija
30. travanj 2024 06:12