StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTUGA U MEDIJIMA

Preminula poznata dalmatinska novinarka i urednica, kolege se od nje opraštaju biranim riječima: ‘Ona nije radila, ona je živjela novinarstvo, iza nje ostaje pamtljiv trag‘

Piše dv
18. travnja 2022. - 14:18

Nakon teške bolesti, u 77. godini života, preminula je Elza Radulić Toman, dugogodišnja zadarska novinarka, donosi Slobodna Dalmacija.

Elza Radulić Toman bila je urednica i novinarka u Večernjem i Zadarskom listu, a  surađivala je s Radio Zadrom te brojnim drugim medijima.

- Cijeli radni vijek ustrajno je bilježila događanja u Zadru i zadarskoj regiji. Isticala se profesionalnošću. Prepoznavala medijski relevantne sadržaje. Kolegijalna. Uvijek spremna pomoći.

Voljela je svoj Zadar i svoj Rivanj. Elza je bila i u prvom sastavu Zadarskog lista. Od prvog broja urednica popularnih stranica Život. Mnogi još i danas pamte njezinu rubriku "Pozvani ste na kavu" u kojoj je predstavila mnoge Zadrane, iskreno i prijateljski, kako do tada nisu nikad predstavljeni.

Voljeli smo Elzu. Ona nije samo radila. Elza je i živjela novinarstvo. Iza drage kolegice ostaje pamtljiv trag i puno, puno više od sjećanja - napisao je u svojem oproštaju Nedjeljko Jusup, njezin dugogodišnji kolega.

 

25. travanj 2024 03:10