StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNa Manhattanu

Predstavnici hrvatskih organizacija u New Yorku susreli se s Andrejom Plenkovićem i suradnicima

Piše dv
22. rujna 2022. - 07:50

U organizaciji ambasadora Republike Hrvatske u SAD - u, gospodina Pjera Šimunovića i generalnog konzula Republike Hrvatske u NY, gospodina Nikice Kopačevića, u utorak 20.rujna 2022. održan je susret predsjednika Vlade Republike Hrvatske,  gospodina Andreja Plenkovića i Hrvatskih iseljenika u poznatom Restaurantu Arno na Manhattanu, čiji su vlasnici Hrvati, Istriani Branko Turčinović i Milan Licul.

Ulogu domaćice večeri odlično je odradila Tena Bugarin, a Marcela Grancarić, sa svojim prekrasnim glasom otpjevala je hrvatsku i američku himnu. Ambasador Republike Hrvatske u SAD-u, Pjer Šimunović pozdravio je sve prisutne i zahvalio se svima prisutnima. Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, gospodin Gordan Grlić Radman obratio se prisutnima i naglasio kako je ponosan što je dio Vlade predsjednika Plenkovića koja je do sada učinila najviše za ekonomski razvoj Republike Hrvatske u dobrim odnosima sa iseljenim Hrvatima i Hrvatima u BiH.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pozdravio je sve prisutne i oduševio se znatnom broju mladih Hrvata iz NY-a koji su bili prisutni, pohvalio je dobru uzajamnu suradnju iseljenih Hrvata sa Hrvatskom.

Naglasio je veliku ulogu i doprinos iseljenih Hrvata u stvaranju i priznavanju Republike Hrvatske a također i veliku ulogu hrvatskog katoličkog svećenstva u očuvanju hrvatskog indetiteta. 

Večer su svojim prisustvom uveličali ambasador Republike Hrvatske pri Ujedinjenim Narodima, gospodin Ivan Šimunić  i iseljenicima omiljena predsjednica Kolinda Grabar Kitarević koja je bila često u posjeti Hrvatskoj Zajednici u NY za vrijeme svog mandata.

Prisutna je bila i direktorica HTZ u NY Leila Krešić - Jurić. U pozitivnom ozračju i lijepom raspoloženju, družeći se sa uvaženim gostima, bili su prisutni pored predstavnika Hrvatske Zajednice iz NY, hrvatskih svećenika i časnih sestara i predstavnici mnogih hrvatskih organizacija i udruga u NY i Americi; Američko - Hrvatskog Kongresa, ACAP- a, National Federation of Croatian Americans Cultural Foundation, HKD Napredak, članovi odbora Hrvatskog Radio Kluba NY - Glas Slobodne Hrvatske, voditelji Hrvatskih škola i mnogi ugledni gosti i prijatelji Hrvatske. 

Restorant Arno nalazi se u srcu Manhattana i ne samo što su vlasnici Hrvati nego i većina osoblja je porijeklom iz Hrvatske.  Restaurant Arno je predivno mijesto sa izvrsnom mediteranskom kuhinjom,sa vinskom listom na kojoj su mnoga vina iz Hrvatske i osobljem koje će se potrudit da se osjećate ugodno. To je mjesto gdje se vole okupljat Hrvati iz NY, gdje organiziraju mnogi Feste i domjenke, poslovne ručkove i večere.

26. travanj 2024 14:42