StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDrama u Zračnoj luci Zagreb

Policija s leta za Bruxelles izbacila i izolirala 15 putnika: ‘U avionu se nalazite ilegalno!‘

Piše jutarnji list
26. studenog 2021. - 18:06

Neobična drama odvija se na Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu.

U 16 sati i 30 minuta stotinjak putnika ukrcalo se na let za Bruxelles. Unijeli su prtljagu, smjestili se u svoja sjedala, no tada su došli stjuardi koji su najprije deset, a zatim još pet putnika, izbacili s leta. Rekli su im samo da se "u avionu nalaze ilegalno".

Naša kolegica, novinarka Jutarnjeg lista Zrinka Korljan među putnicima je koji su trebali poletjeti zrakoplovom kompanije Ryanair.

- Situacija kakvu još nisam doživjela. Najprije su došli reći toj grupi putnika da su u zrakoplovu ilegalno, no nisu im dali nikakvo objašnjenje. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i da izađu. Krenuli su potom i kontrolirati broj sjedala i ukrcanih putnika Kada je to prošlo, obratio nam se kapetan. Rekao nam je da svi moramo napustiti zrakoplov i vratiti se na check-in radi "neke pogreške". Počelo je veliko negodovanje, putnici su psovali, svi smo uzeli svoje stvari i vratili se u aerodromsku zgradu - javlja kolegica.

Kaže kako je na izlazu iz aviona primijetila najmanje četiri policijska službenika koji su izolirali 15 putnika. Primijetila je da se radi samo o muškarcima. Vratili su se u zgradu. Oko 17:45 ukrcani su ponovno u zrakoplov te se čeka polijetanje zrakoplova.

Kolegica javlja kako u zrakoplovu, ali ni na području piste, nema muškaraca koje je izolirala policija, odnosno, očigledno su odvedeni na kriminalističko istraživanje.

U MZLZ potvrdili su nam događaj, ali su rekli da ne znaju detalje jer se, kako navode, radi o policijskom postupanju. Drugim riječima, policija je naložila da se avion isprazni. Zašto, još uvijek nije poznato. Uputili smo upit Policijskoj upravi zagrebačkoj, a o detaljima ćemo izvijestiti čim nam budu poznati, piše Jutarnji.

02. svibanj 2024 11:23