StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGOTOVA ISTRAGA

Podignuta optužnica protiv ubojice iz splitskog Lidla: tereti se za teški oblik zločina kojem je prethodilo dugogodišnje maltretiranje žrtve

Piše Katarina Marić Banje/sd
25. veljače 2022. - 16:41

Podignuta je optužnica zbog ubojstva u trgovini Lidla u Splitu kada je Željko Đekić (55) zvani Lika ubodima nožem usmrtio bivšu partnericu. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti ga za teško ubojstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Đekić je optužen da je 30. studenog prošle godine oko 14.53 sati, prema unaprijed stvorenoj nakani da usmrti bivšu izvanbračnu partnericu, ušao u jedan trgovački centar u kojem je ona bila zaposlena kao prodavačica te počinio navedeno kazneno djelo.

Optuženi se tereti da je prišao 44-godišnjakinji i nožem joj zadao više ubodno-reznih rana pa je ona ubrzo preminula zbog brojnosti i težine ozljeda. U daljnjem nanošenju tjelesnih ozljeda spriječile su ga osobe koje su se zatekle u trgovačkom centru.

image
Lampioni i cvijeće ispred ulaza u trgovinu u Poljičkoj ulici
Nikola Vilić/Cropix

Đekića se tereti da je bio svjestan da ubodima nanosi teške bolove i patnje žrtvi te da je želio njenu smrt jer je prestao s ubadanjem tek nakon što su ga druge osobe zaustavile i nakon što mu je nož ispao iz ruke.

Kako stoji u optužnom aktu on je 44-godišnjakinju prije toga duže vremena ponižavao, novčano iskorištavao, vrijeđao, s njom se svađao i upućivao joj prijetnje, zbog čega se ona s djetetom odselila kod roditelja.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela. U istražnom zatvoru se nalazi od uhićenja odmah nakon ubojstva.

03. svibanj 2024 20:46