StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKorumpirani Meksiko

Pilot pobjegao iz zapaljenog balona i ostavio putnike da izgore, upitna je njegova obučenost i koncesija tvrtke

Piše dv
5. travnja 2023. - 16:37

Let je drevni ljudski san i jedan od najvećih užitaka i osjećaja slobode. Međutim, let ima i svoje opasnosti, bilo da je riječ o malim ili velikim zrakoplovima, pa i balonima, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zbog opasnosti u zraku sigurnost zrakoplova i obučenost pilota mora biti na najvišoj razini i na prvom mjestu. Kada tome nije tako, stvari obično završe tragično.

U Meksiku je tako tročlana obitelj, José Nolasco (50), supruga Viridiana Becerril (39) i kći Regina Itzani (13) unajmila balon u Teotihuacánu, kao rođendanski dar supruzi. Međutim košara balona se zapalila pa je balon počeo padati sa 40 metara iznad zemlje. Na pet metara iznad tla pilot Victor Guzmán iskočio je iz balona i pobjegao s mjesta nesreće. Supružnici su smrtno stradali, a kći, koja je uspjela iskočiti iz letjelice prije nego što je udarila u tlo, nalazi se u bolnici sa slomljenom rukom i opeklinama drugog stupnja, piše Daily Mail.

Pilot je također otišao u bolnicu radi liječenja od opeklina drugog stupnja na licu i na jednoj ruci, ali tu ga je uhitila policija.

image

Istražitelji ispituju sve okolnosti pada

AFP

Suočen je s dvije optužbe za ubojstvo, a istražiteljima iz državnog odvjetništva rekao je da je pobjegao iz balona jer nije znao kako reagirati u hitnom slučaju.

"Unuka nam je rekla da je hidrostatski spremnik plina počeo goriti. Rekla je da su je roditelji zagrlili, no ona se okrenula od njih i skočila", kazala je baka Reyna Sarmiento.

Meksička agencija za zrakoplovstvo ispituje ima li tvrtka Autocinema Retroviso licencu za letenje balonom i odgovarajuće osiguranje. Tvrtka je u vlasništvu Zaida Sáncheza, čiji je ujak, Mario Vidal, povjerenik odjela javne sigurnosti Teotihuacána, piše Daily Mail.

Istraga će pokazati je li to zaista tako, nažalostrepovi korupcijske i nekompetencijske hobotnice, po kojima je Meksiko poznat, otkriju se kada se već dogode tragedije.

image

Piramida u Teotihuacanu iznad koje je balon letio

AFP
16. lipanj 2024 12:18