StoryEditorOCM
Hrvatska i svijethtjele su kući

Njemački policajci u nevjerici zbog prizora na koji su slučajno naišli: na cesti su bile dvije djevojčice...

Piše Dv
7. kolovoza 2023. - 17:12

Na cesti  B 472 u blizini bavarskog Habacha policija je zaustavila dvije djevojčice, u dobi od 11 i 12 godina, koje su  vozile svaka svoje motorno vozilo quad, piše Fenix magazin.

– Policijska patrola zaustavila se u nedjelju oko 11.30 sati u blizini Habacha kako bi primila telefonski poziv. Tijekom razgovora policajci su uočili kako su dvije djevojčice na quadovima vozile oko 35 do 40 kilometara na sat na B 472. Prema prometnoj policiji Weilheima, djeca su bila bez pratnje i bez zaštitne kacige ili drugog osiguranja. Kako se pokazalo, htjele su kući, priopćila je policija.

Kontrolom je patrola utvrdila da quadovi pripadaju 42-godišnjem ocu 12-godišnjakinje koji je vozilo ostavio djeci na korištenje.

– Oba vozila nisu imala registraciju niti prometnu dozvolu, a naravno ni djeca nisu imala potrebnu vozačku dozvolu za ta dva vozila, stoji u policijskom izvješću.

Protiv oca 12-godišnjakinje bit će pokrenut kazneni postupak.

Policija je htjela posjetiti i oca 11-godišnjakinje kako bi ga obavijestili o incidentu. Tamo su, prema policijskom izvješću, policajci primijetili “najjasniji miris marihuane” koji je dolazio iz stana 48-godišnjaka.

– Nakon kraće pretrage zaplijenjena je i marihuana. Otac jedanaestogodišnjakinje je vjerojatno upravo popušio joint na kuhinjskom prozoru. Sada se protiv njega vodi kazneni postupak zbog kršenja Zakona o opojnim drogama, priopćila je policija.

06. svibanj 2024 10:24