StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNijemci u elementu

Njemački Bild opleo po Argentincima: ‘Moje srce kucalo je za Hrvatsku! Ne smijemo im dozvoliti da postanu svjetski prvaci! Fair play? Samo na PlayStationu‘

Piše Ivan Renić/SD
13. prosinca 2022. - 23:54

Nisu svi ujedinjeni u veličanju pobjede Argentine nad Hrvatskom. Svjetski mediji mahom su se raspisali o briljantnoj partiji Lionela Messija i društva, ali na njemačkom Bildu može se pronaći i drugačiji stav. Ili je bolje kazati – potpuno suprotan.

- Zašto Argentinci ne smiju postati svjetski prvaci ni pod koju cijenu – naslov je na Bildu. Zaintrigirao nas je naslov, pa smo odlučili „baciti oko” na to što Nijemci pišu.

Čini se kako im se nije svidjelo ponašanje Argentinaca, pogotovo nakon utakmice četvrtfinala protiv Nizozemske.

- Moje srce kucalo je za Hrvatsku – jasno se opredijelio autor spomenutog teksta na Bildu.

- Argentinci? Oni su izgubili sve moje simpatije, već odavno. Zašto? Zato što „fair play” kod njih postoji samo na PlayStationu.

Nijemci navode listu grijeha koje zamjeraju Argentincima. Najviše im smeta odugovlačenje. Tvrde da, ako su Argentinci u prednosti, se uvijek događa isto. Kreće beskrajno otezanje. Raspravljaju se sa svima na terenu, uključujući suca i provociraju.

- Simulirat će i na najmanji dodir, bacat će se po travnjaku. A svoje će prekršaje pokušati sakriti nevinim izrazom lica s porukom: što? Nije valjda da sam napravio prekršaj?

Sjetili su se i Maradonine „Božje ruke”, možda i najkontroverznijeg pogotka u povijesti nogometa. Sve u svemu, prolazak Argentine u finale i moguće osvajanje trofeja baš im i nisu sjeli...

05. srpanj 2024 17:45