StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIzazvalo pomutnju

Nesvakidašnja scena zaintrigirala prolaznike: specijalci u blindiranom vozilu stigli na sud, evo tko je čovjek kojeg su prevozili

Piše Hajdi Karakaš Jakubin Marin Dešković/JL
15. prosinca 2022. - 19:28

Nesvakidašnja scena ispred zgrade Županijskog suda u Velikoj Gorici. Navalno vozilo Antiterorističke jedinice Lučko, poznatije kao gurka, "okupiralo" je u četvrtak u ranim poslijepodnevnim satima glavni ulaz na sud i skrenulo na sebe poglede prolaznika, piše Jutarnji.

Iz remetinečkog zatvora dovezli su, kako doznaje Jutarnji, na ročište u velikogoričko Državno odvjetništvo starog policijskog znanca Kemala Rastodera, državljanina Crne Gore, za kojim je Luksemburg raspisao europski uhidbeni nalog.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix

Premda je službeno bilo nemoguće doznati razloge luksemburškog raspisivanja uhidbenog naloga za Rastoderom, kako neslužbeno doznaje isti izvor, radi se o optužbama vezanima za trgovanje drogom.

Međutim, Rastoder nije povodom EUN-a uhićen, nego je na ročište na Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici doveden iz zatvora Remetinec, gdje je završio prije nekoliko mjeseci na osnovi USKOK-ove istrage koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je zajedno s ostalim osumnjičenima kupovao od bivšeg policajca tajne podatke iz MUP-ova informacijskog sustava.

Iznosi za usluge varirali su između 150 i 1000 eura po tajnom podatku i to mahom onima o raspisanim tjeralicama, a ekipu je, inače, razotkrila aplikacija SkyECC.

Prema ranijem pisanju medija, Rastoder je u ljeto 2004. preživio atentat u Budvi kad je eksplodirala bomba podmetnuta pod njegov Mercedes.

Tom su mu prilikom amputirane obje potkoljenice i lijeva podlaktica. Njegovo ime spominjalo se i u kontekstu s narkobosom Stjepanom Prnjatom, a nalazi se i na popisu crnogorske policije kao i tamošnjih tajnih službi.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
29. lipanj 2024 12:06