StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBRUTALAN NAPAD

Muškarac puškom napao električare koji su mu došli isključiti struju zbog neplaćenog duga; Osim oružja, policija kod uhićenog pronašla i drogu

Piše PSD
29. listopada 2022. - 15:48

Muškarac B.K. u Bosanskom Novom je pucao na radnike ‘Elektrokrajine‘ jer su mu došli isključiti struju zbog neplaćenih računa, prenosi Radiosarajevo.

- Napad se dogodio kada su radnici terenske jedinice ‘Novi Grad‘ na zahtjev uprave za tržišnu opskrbu ‘Elektroprivrede RS‘, došli s mreže isključiti poslovni objekt dotičnog kupca zbog duga za neplaćenu električnu energiju, poručili su iz ‘Elektrokrajine‘.

Međutim, muškarac je prema radnicima iz oružja duge cijevi ispalio hitac iz neposredne blizine, uz što je nogama šutirao njihovu kutiju s alatom. Nakon što je muškarac ispalio drugi hitac, djelatnici su se od njegovog objekta udaljili u službenom vozilu i pozvali policiju, prenosi Radiosarajevo.

- Zahvaljujemo se na brzoj reakciji iz policije, koja je privela napadača i protiv njega podnijela izvještaj. Ovim putem molimo pravosudne institucije da u ovom kaznenom postupku što oštrije kazne dotičnu osobu, dodali su iz ‘Elektrokrajine‘.

Policija je prema riječima Policijske uprave Prijedor nakon prijave incidenta izvršila pretres čovjekovog objekta te je pronašla vojnu pušku s optičkim nišanom i okvirom sa šest metaka i tri zamotuljka supstance za koju se pretpostavlja da je marihuana. B.K. je u četvrtak uhapšen zbog kaznenih djela ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružjem.

U Osnovnom sudu u Bosanskom novom sada se protiv optuženog muškarca pokreće prekršajni postupak.

25. travanj 2024 22:15