StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTko negira genocid?

Majke Srebrenice žestoko odgovorile predsjedniku Milanoviću: Mi jesmo stare žene koje su izgubile svoju djecu, a on je fašist koji glumi da je demokrat!

Piše dv
10. studenog 2022. - 08:11
Zagreb, 041122. Hrvatsko vojno uciliste Dr. Franjo Tudjman. Ilica 256b. Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oruzanih snaga RH Zoran Milanovic urucio je prve casnicke cinove kadetkinjama i kadetima 15. i 16. narastaja koji su uspjesno obranili zavrsne radove diplomskih i preddiplomskih sveucilisnih studijskih programa.Goran Mehkek/Cropix

Majke Srebrenice reagirale su na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je rekao kako je laž da je negator genocida u Srebrenici i nada se da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva, donosi Slobodna Dalmacija.

- Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašist koji glumi da je demokrat - poručile su Majke Srebrenice.

- To su sada već žene koje su u visokim godinama. Ako su tada bile majke, a njihovi sinovi vojnici, to su stare žene i uvijek su se držale dostojanstveno i nadam se da nisu pale u klješta beskrupuloznih utilitarističkih muljatora iz Sarajeva. Ako jesu bit će mi jako žao. Ali što je problem? Ja nikad nisam negirao razmjere ubistava i maskara u Srebrenici, to mi ne pada napamet. To je kao da netko negira holokaust kao takav. Ali pravne kvalifikacije, to je nešto drugo. Nismo u nekom kalifatu ili teokratskoj državi da se ne smije o stvarima otvoreno govoriti. Ja ništa ne negiram - rekao je Milanović.

01. svibanj 2024 21:01