StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTV NOVINAR GODINE

KREĆE DRUGI KRUG Dubrovčanin među finalistima za nagradu 'Zlatni Studio'

Piše PSD.
10. veljače 2018. - 12:41

Studio, najčitaniji, najugledniji i najveći televizijski tjednik Jutarnjeg lista, pokrenuo je Zlatni Studio - svoju nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu. Pod motom “najbolji biraju najbolje” nagradu najstarijeg televizijskog tjednika, čiji je prvi broj tiskan još 3. travnja 1964. godine, dodjeljuju čitatelji, a za Zlatni Studio konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od 1. prosinca 2016. do 1. prosinca 2017. godine.

Žiri, sastavljen od uglednih televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca, još je tijekom prosinca nominirao po pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno 20 kategorija, držeći se pri svojem odabiru kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti kod publike. Konkurencija je u svim kategorijama bila iznimno jaka, a stručni žiri odabrao je najbolje od najboljih za proteklu godinu.

Sada ste na redu vi, svoje glasove dajete putem web stranice jutarnji.hr ili kupona objavljenih u prilogu Studio. Glasa se tijekom dva biračka kruga.

Prvi krug putem kupona  i online glasova upravo je završio.

Među finalistima se našao i Dubrovčanin Andrija Jarak koji se natječe za TV novinara, a konkurencija su mu Zrinka Grancarić i Ivana Petrović.

Dodjela nagrada održat će se u izravnom TV prijenosu na HRT-u 27. veljače.

Drugi krug glasanja kuponima i online glasovima za nagradu Zlatni Studio traje do 19. veljače, zaključno u 14 sati. U drugom krugu čitatelji glasaju za jednog od  tri  preostala kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi. Odluku o pobjednicima jednakopravno donose glasovi čitatelja jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%). Kuponi će, osim u današnjem izdanju Studija, biti objavljeni još samo u Studiju od 16. veljače. Tko su pobjednici doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače.

Cijeli tekst i popis pronađite na Jutarnjem listu.

19. travanj 2024 23:01