StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetmalo je bolje

Iz bolnice potvrdili da je Banožić još na Intenzivnoj; Plenković: ‘Beroš i ja smo ga posjetili ...‘

Piše JL
16. studenog 2023. - 14:32

Na dnevnom današnje sjednice Vlade je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sudovima, a Vlada će donijeti i odluku o sanaciji zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji "Brezje" kod Varaždina, kao i deset odluka o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH u misijama i operacijama NATO-a i EU.

Na početku sjednice Vlade uvodno se obratio predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Govoreći o nesreći koju je tijekom vikenda izazvao bivši ministar obrane Mario Banožić, Plenković je još jednom izrazio sućut obitelji poginulog vozača kombija. Rekao je i da je s ministrom zdravstva Vilijem Berošom jutros posjetio Banožića u osječkoj bolnici.

Oko 14 sati su se kratkim priopćenjem oglasili i iz KBC Osijek.

- Navodimo kako je gospodin Mario Banožić i dalje smješten u Jedinici intenzivnog liječenja. Klinički pregledi i učinjene pretrage ukazuju na daljnje blago poboljšanje zdravstvenog stanja gospodina Banožića, stoji u priopćenju iz bolnice.

Plenković se osvrnuo i na novog ministra obrane Ivana Anušića kojeg je danas Sabor potvrdio. Zahvalio mu je što je prihvatio funkciju te rekao kako je siguran da će Anušić pridonijeti radu Vlade i na najbolji način voditi MORH, prenosi N1.

Plenković je zatim komentirao jesenske gospodarske prognoze Europske komisije, koje su rekle da će Hrvatska biti među članicama EU s najvećim rastom BDP-a.

- Želimo kvalitetno nastaviti apsorbirati europske fondove koji su nam na raspolaganju, rekao je Plenković i dodao da je za očekivati da se sljedeće godine u kreditnom rejtingu pojavi i slovo A.

Govorio je i o Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

- Treba otkloniti sve pokušaje podjela u hrvatskom nacionalnom biću uoči ovog dana. Vukovar je svetinja, simbol otpora i svjetionik hrvatske slobode. Vukovar koji ima posebno mjesto u srcu svakog Hrvata treba biti mjesto zajedništva, a ne podjela. Sve to govorim uz osudu onih koji su se očito pokazali nedoraslim političarima pa žele na račun Vukovara raditi neko profiliranje svojih političkih stranaka. To se ne radi, Vukovar ne smije biti grad koji dijeli, nego koji okuplja. On pripada Vukovarcima, ali i cijeloj Hrvatskoj i hrvatskom narodu, zaključio je Plenković.

10. svibanj 2024 12:34