StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVRHUNSKI REZULTAT

Dubrovački Guloso pobjednik je Zagreb Burger Festivala

Piše dv
20. rujna 2021. - 08:05

U nedjelju, 19.9. na zagrebačkom Trgu Franje Tuđmana završilo je šesto izdanje Zagreb Burger Festivala. Ovo je događanje poznato, osim po gourmet burgerima i po burger majstorima iz ostalih gradova, kojima je ovo odlična prilika za predstavljanje, no i za pozicioniranje u burgerskom svijetu. Ove su godine od devet ugostitelja tri došla iz Dubrovnika, Šibenika i Varaždina. Dubrovački Guloso se Zagrepčanima premijerno predstavio s odličnim burgerima.

Dok je Gospar privukao veliku pažnju poverunima – papričicama koje se tradicionalno koriste u dubrovačkoj kuhinji, a koje je inače moguće probati samo u Dubrovniku, Huncut je svojom razigranošću bio odabir mnogih koji vole uživati u raznolikim okusima. Iako je bilo vrlo izazovno dopremati domaće namirnice s juga Hrvatske, ekipa Gulosa bila je toliko uporna i širila odlične vibracije na svojoj kućici, da su mnogi prepoznali sočne i domaće okuse s dodirom mediterana.

Marko Bautović, ugostitelj i vlasnik Gulosa, izjavio je da mu je ovo priznanje vrlo dragocjeno, jer Zagreb Burger Festival pozicionirao se vrlo visoko među hrvatskim gastro festivalima i jako je ponosan što su dobili priliku na njemu sudjelovati i pobijediti. Drugo mjesto osvojila je Reshetka International iz Varaždina, višestruki osvajač priznanja na Zagreb Burger Festivalu, a na trećem mjestu se nalazi The Burger Bar iz Zagreba.

06. srpanj 2024 23:32