StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsutra presuda

Brutalno pretukao radnicu jer je tražila svoju plaću, udarao je šakama i nazivao pogrdnim imenima, a sad je na sudu sve priznao

Piše Dv
27. prosinca 2023. - 16:02

Vlasnik hotela Jablanica Amir Džafić (44) danas se u Općinskom sudu u Konjicu izjasnio o krivnji po optužnici za nanošenje teških tjelesnih ozljeda koja ga tereti da je brutalno pretukao radnicu Enisu Klepo (28) iz Jablanice, a presuda će mu biti objavljena sutra.

Glavna rasprava bila je zakazana za 27. studenog, ali je otkazana zbog bolesti optuženika. Nakon što se ranije izjasnio da nije kriv za djelo koje mu se stavlja na teret, danas je promijenio iskaz, piše Klix.ba.

Nakon čitanja optužnice Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područni ured Konjic, odvjetnik Nermin Karalić, koji zastupa Džafića, kazao je da njegov branjenik priznaje krivnju za djelo koje mu se stavlja na teret.

Amir Džafić se optužnicom tereti da je 1. kolovoza 2023. godine oko 21:30 sati u holu hotela "Jablanica" u Jablanici, u kojem se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionerka radila oštećena E. K., nakon kraće verbalne prepirke s direktoricom hotela, I. Dž., inače suprugom optuženika, u svezi isplate plaće, otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. optuženi Amir Džafić prišao recepciji, te odmah krenuo prema oštećenoj, tjerajući je iz zgrade.

Prema navodima optužnice, on ju je rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurnuo prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i žrtvu udario šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti djelatnica hotela S.N., ali u tome nije uspjela, jer je i nju okrivljenik odgurnuo te nastavio udarati i gurati oštećenu u smjeru hodnika prema bazenu.

“Nakon što je zatvorio vrata hodnika, nastavio ju je udarati, vičući na nju, nazivajući je pogrdnim riječima i govoreći joj da neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a zatim napustila prostor hotela i otišla u Jablanicu u Dom zdravlja, a zatim u SKB Mostar gdje je hospitalizirana. Tamo su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod spojnice lijevog oka te prijelom lijeve očne duplje bez pomaka”, navodi se u optužnici.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da je, prema odluci glavnog tužitelja, ovaj predmet imao prioritet u radu Tužiteljstva te da je Tužiteljstvo, u suradnji s Policijskom upravom Konjic, odmah provelo sve planirane istražne mjere i radnje u radi utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom predmetu.

Navode da su saslušani svjedoci, ispitan osumnjičenik, prikupljena medicinska i druga dokumentacija, obavljen liječnički pregled, kao i pregled video zapisa s mjesta događaja u Agenciji za forenzička ispitivanja i vještačenja.

27. travanj 2024 07:52