StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija na a1

U nesreći na A1 poginule majka i kći (9), otac i sin (15) bore se za život. Treći poginuli je mladić s područja Zadra

Piše Dušan Miljuš/JL
5. kolovoza 2023. - 15:01

Tri su osobe poginule, a dvije zadobile ozljede opasne po život u prometnoj nesreći u noći s petka na subotu u blizini izlaza Ravča u smjeru Dubrovnika, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Dvije su osobe prevezene u bolnicu i utvrđeno je da imaju ozljede opasne po život, dopunila je splitska policija svoje prvotno priopćenje.

Prometna nesreća dogodila se u petak oko 22.45 sati na autocesti A1 u blizini izlaza Ravča u smjeru Dubrovnika, gdje su se sudarila dva osobna automobila.

Na mjestu događaja izvršen je očevid kojim je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetništva, priopćeno je iz policije.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, u nesreći su sudjelovali BMW X5 u kojem je bila obitelj s Kosova, a navodno se kretao u smjeru Dubrovnika. Na mjestu nesreće poginule su majka i kći, devetogodišnja djevojčica, dok su suprug i otac i 15-godišnji sin i brat teško ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu gdje im se liječnici bore za život. U drugom vozilu, VW T-Rocu poginuo je mladić sa zadarskog područja.

Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan, olupine vozila bile su na mjestu nesreće još i u subotu tijekom jutra. Otklanjali su ih djelatnici vučnih službi, a djelatnici HAK-a i vatrogasci čistili su mjesto nesreće.

Nekoliko je neslužbenih verzija kako je došlo do nesreće. Jedna od pretpostavki je da se vozač T-Roca namjeravao isključiti s autoceste i zbog toga usporio vožnju pa je tada na stražnji dio njegova vozila naletio BMW kojem su na prednjim sjedalima bili vozač i suvozač, dok su majka i kći bile na stražnjim sjedalima i najvjerojatnije nisu bile vezane sigurnosnim pojasevima.

Međutim, spominje se i mogućnost da je netko vozilo u krivom smjeru, ali sve okolnosti nesreće moći će se ustanoviti tek nakon kombiniranog prometno-tehničkog vještačenja ostataka vozila.

27. travanj 2024 20:12