StoryEditorOCM
Crna kronikaAVIONSKA NESREĆA

Srušio se zrakoplov tijekom polijetanja u Puli, dvoje ljudi je poginulo. Donosimo fotografije s mjesta nesreće

Piše Vijesti SD, I. Marković
31. ožujka 2023. - 14:14

Dvije su osobe poginule u padu malog privatnog zrakoplova njemačke registracije u petak u 12,30 sati, prilikom njegovog polijetanja iz pulske Zračne luke, a kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, radi se o stranim državljanima.

U Puli su na lice mjesta odmah izašli vatrogasci Zračne luke pula i ostale interventne službe, a iz Zračne luke Pula izrazili su saučešće obitelji poginulih.

- Obavještavamo javnost da se danas nakon podneva u Zračnoj luci Pula dogodila nesreća prilikom polijetanja manjeg tipa zrakoplova, u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe, a radi se o stranim državljanima.

U tijeku su službena postupanja koja provode nadležne službe te ćemo javnost pravodobno izvijestiti o novim saznanjima čim nam nove informacije budu dostupne. Zračna luka Pula izražava duboku sućut zbog nesretnog događaja, poručili su kratko.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Na mjesto zrakoplovne nesreće u Puli krenuo je tim istražitelja iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu (AIN).

- Na putu smo za Pulu i za sada nemamo nekih detaljnijih informacija o samoj nesreći. Čim dođemo u Pulu, na mjesto nesreće započet ćemo s očevidom, a koliko će očevid trajati ovisit će o okolnostima same nesreće, odnosno stanju koje zateknemo na terenu - rekla nam je u kratkoj izjavi Morana Ivanković, istražiteljica za zrakoplovne nesreće.

image
Duško Marušić/Cropix
image

Zračna luka u Puli

Dusko Marusic/Cropix/Ilustracija
image
Duško Marušić/Cropix
image
Duško Marušić/Cropix
image
Duško Marušić/Cropix
image
Duško Marušić/Cropix
image
Duško Marušić/Cropix
image
Duško Marušić/Cropix
02. svibanj 2024 15:06