StoryEditorOCM
Crna kronikaubojstvo u Gradačcu

Procurio posljednji status ubijene Nevzete, njezina sestra oglasila se emotivnom porukom

Piše dv
12. kolovoza 2023. - 11:28
Nezveta Hećimović posljednji je status posvetila kćeri, trener tvrdi da je Nermin Sulejmanović bio dominantna osobaFacebook, Cropix/

Mediji u Bosni i Hercegovini prenose posljednji status koji je na društvenim mrežama objavila brutalno ubijena Nevzeta Hećimović, koju je jučer u Gradačcu u krvavom pohodu usmrtio nevjenčani partner Nermin Sulejmanović.

Napisala je posvetu svojoj malenoj curici.

- Beba će učiniti ljubav jačom, dane kraće, noći duže, novac manji, dom sretniji, odjeću otrcaniju, prošlost zaboravljenu i budućnost za koju vrijedi živjeti - napisala je Nevzeta, prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanskog kantona potvrdio je da je Nevzeta prije nekoliko dana prijavila Nermina policiji zbog nasilja, ali da je ‘iz straha za vlastiti život‘ povukla prijava te nisu mogle biti izrečene mjere zabrana prilaska.

Vrlo uznemirujuća snimka

Na vrlo uznemirujućoj snimci, koja je obrisana tek tri sata nakon krvoprolića, vidi se kako ubojica pita Nevzetu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

- Bojala sam se, bojala sam se za sebe i dijete - prozborila je ustrašena, nakon čega joj je nevjenčani partner ispalio hitac u glavu.

Podsjetimo, Sulejmanović, koji od prije ima kriminalni dosje, uživo je prenosio ubojstvo na Instagramu, a njihova kći je ležala u lokvi krvi i plakala.

Bebu je spasio vlasnik teretane Emir Džinović iz Gradačca, u kojoj je radio Nermin Sulejmanović kao trener. Kasnije je beba predana bolnici u Tuzli, iz koje su poručili da nije ozlijeđena i da će biti predana nadležnom Centru za socijalni rad.

image

Sudbina ubijene Nevzete Hećimović mobilizirala je javnost

Screenshot Facebook, Cropix/ Jutarnji list

Dan nakon brutalnog ubojstva u Gradačcu javila se i sestra mučki ubijene Nevzete Hećimović.

Uz zajedničku fotografiju na društvenim mrežama smogla je snage napisati tek kratku poruku.

- Lijepa moja najdraža, još ne mogu vjerovati da se ovo moglo dogoditi. Voli te sestra tvoja, najviše, napisala je E.G. na Facebooku.

Troje mrtvih i troje ranjenih

Osim Nevzete Hećimović, Nermin Sulejmanović usmrtio je još dvije osobe, oca i sina, te ranio tri osobe. Ranjena ženska osoba u teškom je stanu i liječnici se bore za njezin život u bolnici u Tuzli.

Blic pak prenosi izjavu Igora Šikore, osobnog trenera iz Subotice, koji je poznavao počinitelja stravičnog ubojstva. Prije dvije godine pripremao je Nermina za natjecanja. Zajedno su išli u Češku i Španjolsku.

Bio je šokiran kada je saznao za nezapamćen zločin.

- Ostali smo u kontaktu. Znam njegovu prošlost, na Googleu sve piše o njemu. Ja sam iz svijeta sporta i takvi ljudi me ne zanimaju.

image

Strašno ubojstvo uzdrmalo je Gradačac i cijelu regiju

Antonio Balić/Cropix

- U studenome je dobio dijete, neko vrijeme su živjeli zajedno, pa onda nisu i tako. Bili su u lošim odnosima kada je ona ostala trudna. Pričao mi je o problemima koje su imali, ispričao je.

- On je stariji od mene i bio je dominantna osoba, ali je meni kao treneru prepustio autoritet.

Tvrdi da mu je teško povezati Nermina Sulejmanovića kojeg je poznavao s osobom koja je počinila ovako monstruozni zločin.

Zbog brutalnog zločina za danas u 12 sati najavljen je i prosvjed u Gradačcu.

- Pozivamo sugrađane i sugrađanke da u 12 sati dođu na Trg Alije Izetbegovića i pridruže se našem spontanom okupljanju s ciljem osuđivanja svakog oblika nasilja, kazala je jučer Nerma Šarić, piše Jutarnji list.

28. travanj 2024 22:17