StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJSKO IZVJEŠĆE:

KROZ CENTAR METKOVIĆA VOZIO POD UTJECAJEM DROGE Vozač audia A3 odbio testiranje, nije imao vozačku dozvolu.Zaradio je rekordnu kaznu od 16.800 kuna

Piše Ahmet Kalajdžić
12. travnja 2021. - 12:21

Najveća novčana kazna tijekom proteklog tjedna u visini 16.800 kuna izrečena je konobaru (34) iz Metkovića koji je u četvrtak, 8. travnja poslijepodne prilikom prometne kontrole u ulici Marka Marulića zaustavljen dok je upravljao osobno vozilo audi A3 dubrovačkih registracija.Na zahtjev policijskih službenika odbio je testiranje na prisutnost droga u organizmu. Kako nije imao vezan sigurnosni pojas niti uz sebe važeću vozačku dozvolu ni osobnu iskaznicu, isključen je iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog na najveći prošlotjedni novčani iznos kazne. Kako smo doznali, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Inače, tijekom proteklog tjedna na krajnjem jugu Hrvatske i području operativne nadležnosti Policijske uprave dubrovačko- neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a tri su lakše ozlijeđene. Također, zabilježene su još tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Provodeći kontrole cestovnog prometa službenici naše PU su počiniteljima prometnih prekršaja izrekli 298 kazni od kojih 124 zbog prekoračenja maksimalno dopuštene brzine kretanja, 40 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, 16 zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, 19 zbog nepropisnog pretjecanja i 13 zbog nepropisnog zaustavljanja ili parkiranja.

Recimo i to kako je tijekom proteklog tjedna najveća koncentracija alkohola od čak 2,48 promila zabilježena u Metkoviću. Izmjerena je u nedjelju 11. travnja navečer vozaču (41) koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registracija zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Metkoviću. Vozač je zbog utvrđene alkoholiziranosti isključen iz prometa i uhićen, a danas je uz optužni prijedlog doveden u nadležni Općinski sud u Metkoviću uz predloženu novčanom kaznom od 11 tisuća kuna i zahtjev za izricanje šestomjesečne zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

19. travanj 2024 23:33