StoryEditorOCM
Crna kronikauhićeni egipćani

Italija na nogama nakon grupnog silovanja maloljetnice u javnom WC-u: ‘Kemijska kastracija!‘

Piše A.Vl./JL
6. veljače 2024. - 10:06

Potpredsjednik talijanske vlade Matteo Salvini zatražio je kemijsku kastraciju za osumnjičene aktere grupnog silovanja tinejdžerice (13) u javnom zahodu parka Villa Bellini u talijanskom gradu Cataniji, prenosi Daily Mail.

Čelnik talijanske desnice rekao je da je djevojčicu ‘silovala skupina od sedam Egipćana‘ i da može postojati ‘samo jedan lijek: kemijska kastracija‘.

Djevojčica je 30. siječnja bila u šetnji s dečkom (17) kada se dogodio strašan zločin. Skupina mladića natjerala je djevojku i njezinog dečka u javni zahod, gdje su neki od njih zadržali dečka dok su druga dvojica navodno silovala curicu.

La Repubblica javlja da su sedmorica osumnjičenih muškaraca, od kojih su trojica maloljetnici, navodno ilegalno ušli u Italiju između studenoga 2021. godine i ožujka 2023. Živjeli su u Egiptu, a u dobi su između 15 i 19 godina.

Talijanska premijerka Giorgia Meloni, koja je bila u Kataniji u unaprijed dogovorenom posjetu, izjavila je da je šokirana zbog silovanja. Izrazila je sućut žrtvi i njezinoj obitelji te je obećala da će pravda biti zadovoljena, prenosi Jutarnji list.

Salvini je rekao da će prijedlog za kemijsku kastraciju uskoro predstaviti njegova stranka Lega, a Annalisa Tardino, europarlamentarka iz iste stranke imala je sličnu izjavu.

- Čvrstog smo stava da je kemijska kastracija za silovatelje i pedofile potrebna, kao i doživotni zatvor za počinitelje sličnih nedjela, rekla je.

Također je zatražila da se osumnjičeni za silovanje odmah vrate u Egipat.

Počinitelji su identificirani tijekom postrojavanja i prepoznavanja sedam članova skupine. Djevojčica nije uspjela identificirati ostalu petoricu koji su navodno bili u skupini, rekavši da im nije vidjela lica te da ne želi optužiti nevine osobe.

Ipak, ostalu petoricu je identificirao 17-godišnji dečko djevojčice, koji je bio prisiljen promatrati gnjusni čin dok su ga držali kako ne bi mogao reagirati.

- Mog dečka su natjerali da gleda, bilo je kao u noćnoj moru. Vrištao je, bio je očajan, ispričala je.

Jedan pripadnik skupine također je, kako se navodi, priznao da je sudjelovao u činu u istočnom obalnom gradu na Siciliji.

"Preklinjem vas, preklinjem vas, nemojte me povrijediti, pustite me", molila je 13-godišnjakinja silovatelje, prema onome što je navodno rekla policiji.

Gnjusni čin trajao je 30 minuta dok se par nije uspio osloboditi. Odmah su alarmirali karabinjere koji su silovatelje i suučesnike uspjeli uhvatiti u roku od 24 sata.

DNK analiza uspješno je povezala jednoga od tri maloljetnika sa silovanjem, potvrdio je tužitelj.

Dvojica osumnjičenika navodno su pomagali u istrazi. Obojica kažu da su gledali napad, ali tvrde da nisu silovali djevojku.

Jedan od maloljetnika pokušao je pobjeći, ali je uhvaćen kada se vratio kući kako bi uzeo nešto odjeće, navodi La Repubblica.

26. travanj 2024 16:48