StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE PU

Dubrovčanin vozio pod utjecajem alkohola, Korčulanin bez važeće vozačke, platit će po 10 tisuća kuna

Piše dv
28. rujna 2020. - 13:20
Najveća koncentracija alkohola od 1,98 g/kg izmjerena je u Dubrovniku u večernjim satima, 25. rujna, 52-godišnjaku koji je tijekom redovne prometne kontrole u Ulici I. G. Kovačića zaustavljen prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, stoji u tjednom izvješću o prometu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 10.300,00 kuna izrečena je 41-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u jutarnjim satima 21. rujna zaustavljen u mjestu Žrnovo na Korčuli kada je utvrđeno da kod sebe nema važeću vozačku dozvolu te da upravlja vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije.
Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Dubrovniku – Stalna služba u Korčuli gdje je kažnjen spomenutom novčanom kaznom i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teže, a četiri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća.
19. travanj 2024 03:54