StoryEditorOCM
Crna kronikaDRAMA DEFORA LOKRUMA

Dominko Radić ponovno u akciji: ‘ Uspio sam spasiti dvojicu kajakaša, no brine me što sam u moru vidio kako plutaju dva prsluka...‘

Piše dv
25. rujna 2023. - 16:43

Dubrovčanin Dominko Radić uključio se u još jednu akciju spašavanja ugroženih na moru.

- Dobio sam dojavu, izašao sam defora Lokruma, vidio četiri, pet izvrnutih kajaka. Plutali su osobne stvari i dokumenti. More mi je prelazilo preko barke, toliko su visoki valovi, na refule puše i do 80 kilometara na sat. U akciji je sudjelovao i brod Galešnik iz Cavtata. Ja sam zvao brod Danče da izađu. Priključila se i Skala. Našao sam tri kajaka prevrnuta sam našao, plutali su dokumenti, ali nema ljudi. Ja sam uspio spasiti dvojicu, ali ništa ne govore jer su ljudi u šoku. Zabrinjava me što sam našao i dva prsluka kako plutaju - kaže nam Radić.

- Vlasnici kajaka kontradiktorno govore koliko im fali ljudi. Policija s jednim i drugim gliserom je intervenirala, ja više nisam mogao izdržati zbog valova koji mi prelijevaju preko barke. Navodno je brod Galešnik spasio četvoricu - dodao je Dominko.

Navodno je među izletnicima s kajacima bilo i dijete koje je, kako doznajemo, spašeno. Doznajemo kako je Radić spasio dvoje najvjerojatnije njemačkih državljana, a u Betinoj špilji ih je pronađeno četiri.

27. travanj 2024 18:29