StoryEditorOCM
VaterpoloVIŠE OD TISUĆU MALIŠANA

Svečano otvoren 12. TOMO, koji ruši rekorde. Najvažnije je usaditi im ljubav prema sportu!

Piše Tonči Vlašić
2. travnja 2024. - 21:47
Dubrovnik, 020424. Svecano otvaranje 12. izdanja medjunarodnog turnira TOMO 2024 koji okuplja mlade vaterpoliste.Tonci Plazibat/Cropix

Pljeskalo se u Gružu u utorak navečer, sviralo, plesalo, pozdravljalo male vaterpoliste, zatim njihove trenere i članove obitelji, koji su došli skupa s njima bodriti ih u Dubrovnik. Zapljeskalo se na svečanom otvaranju i organizatoru dvanaestog izdanja međunarodnog vaterpolskog turnira Tomo, koji je ove godine okupio više od tisuću mališana iz trinaest država.

Lani se šest dana igralo od jutra do mraka, ukupno su igrala 63 sastava, bilo je 906 mališana, oko 150 njihovih trenera... Hercegnovski Jadran je osvojio zlato u turniru za uzrast do 12 godina, a srebro u turniru do 14 u kojem je bolji bio Šabac. Ove godine je u turniru do 12 godina 26 sastava, a četrdeset u turniru do 14 godina. Igra se sedam dana. Počelo je jučer, finala su u nedjelju navečer, 7. travnja. Odigrat će se ovaj tjedan 228 utakmica...

Priča je počela 2011. godine. Tomo je bio Tomo Udovičić, duša od čovjeka, trener koji je odgojio generacije i generacije dubrovačkih vaterpolista, znao je sjediti i na klupi prve momčadi Juga Bellevuea, ali najviše je volio raditi s djecom. Naučiti ih osnove vaterpola iako je on vazda isticao: Najvažnije je usaditi im ljubav prema sportu!

Mališane je u ime Grada Dubrovnika pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, dok je državni tajnik Josip Pavić, nekadašnji vaterpolski reprezentativac, olimpijski pobjednik iz Londona, proglasio turnir otvorenim. 

02. svibanj 2024 13:51