StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO

Sandro Sukno nakon poraza Hrvatske: ‘Vidjeli smo najbolju stranu Mađarske, a za nju dobiti treba...‘

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2023. - 06:53
Sandro Sukno u ljeto 2017. godine u Pojudu - hrvatska reprezentacija je nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka bila gost splitskog Hajduka na njegovoj europskoj utakmici protiv BrondbyjaDuje Klarić/Cropix

SKUPINA ‘C‘ 

Semafor, 1. kolo, ponedjeljak, 17. srpnja: Hrvatska - Argentina 24:5, Japan - Mađarska 8:16, 2. kolo, srijeda, 19. srpnja: Hrvatska - Mađarska 10:12, Japan - Argentina 20:9, 3. kolo, petak, 21. srpnja: Argentina - Mađarska, Japan - Hrvatska (12 sati po hrvatskom vremenu).

Poredak: 1. Mađarska 6 bodova, 2. Hrvatska 3 boda, 3. Japan 3 boda, 4. Argentina bez boda

Bolja je bila Mađarska – na prvu će Sandro Sukno nakon što je odgledao na televiziji poraz Hrvatske 10:12 u derbiju 2. kola skupine ‘C’ Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

- Držali su nas na distanci. Bili su stalno u prednosti. Vidjeli smo najbolju stranu Mađarske, a to je individualna kvaliteta u napadu. Mađarska ima vrhunske šutere – dodao je Sandro, koji je prije šest godina u bazenu vodio Hrvatsku do naslova svjetskog prvaka, i to je u finalu, usred Budimpešte, pobjeđena upravo Mađarska.  

Ujedno, to je bila njegova zadnja utakmica u karijeri, Nažalost. Nakon toga je zbog zdrastvenih problema morao okačiti kapicu o klin. Počeo je trenersku karijeru, koja je, kao što je bila i igračka – sjajna. U zadnje dvije sezone je s PRO Reccom uzeo sve. Dva naslova prvaka Italije, dva Kupa Italije, dva europska Superkupa, te dva naslova prvaka Europe!

image

Pjeva PRO Recco, slavi Sandro Sukno s igračima osvajanje naslova prvaka Europe

Tonči Vlašić/

Povratak na Svjetsko prvenstvo u Japanu. Na prvi pravi ispit naših i poraz od Mađarske.  

- U obrani smo još i bili dobri, ali loši u napadu. Igrač više je bio loš. Sad nas čeka ozbiljna utakmica u osmini finala. Mađari su odlično pripremili ovu utakmice. Za dobiti ovakvu Mađarsku trebala je cijela naša ekipa odigrati dobro, a to ovaj put nije bio slučaj – kazuje Sandro.

Vratio se sinoć s Malte. Tamo je otišao nakon sjajnog završetka klupske sezone. Vodio je kamp. Radio s malim vaterpolistima. Naravno, pratio je pomno što se događa uoči SP-a, te u 1. kolu po skupinama. Tko ima najvećeg izglede za zlato? Što može Hrvatska?

- Španjolska se nameće kao favorit. Unatrag nekoliko godina je bila blizu, gubila finala, te učila. Potom je krenula. Sad je najspremnija, najbolja u najtežim trenucima. Na startu, u 1. kolu protiv Srbije gubi 2:0, te potom naniže sedam pogodaka. Nakon nje su tu Italija i Mađarska, a potom Grčka i Hrvatska... Pitanje je sad kako će izgledati nokaut faza. Protiv koga ćemo igrati. Sigurno je, kako nas nakon ovog poraza od Mađarske, gubitka prvog mjesta u skupini čeka dosta teži put do velikog rezultata – naglasio je Sandro.

Naša skupina se križa sa skupinom ‘D‘ u kojoj su Španjolska, Srbija, Crna Gora i JAR. Budemo li drugi u ‘C‘, čeka nas treći iz ‘D‘...

ŠEST MEDALJA U NIZU!

Sandro Sukno je na Svjetskim prvenstvima kao igrač osvojio prvo tri bronce (Rim 2009., Šangaj 2011. i Barcelona 2013.), zatim srebro (Kazanj 2015.) i na kraju zlato (Budimpešta 2017.), a kao pomoćnik Ivice Tucka broncu 2019. u Gwangju. 

26. lipanj 2024 02:17