StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA ZA TROFEJE

Sandro i Elvis na korak do osvajanja Kupa, Loren nije obranio naslov pobjednika

Piše Tonči Vlašić
13. travnja 2024. - 22:19

Sandro Sukno je u finalu, Elvis Fatović je u finalu, a Loren Fatović je izgubio utakmicu za trofej – takva im je bila subota, 13. travnja. Suknov PRO Recco je dobio u polufinalu Kupa Italije Savonu s 18:12, Elvisova Zodiac CNA Barceloneta je sa 16:8 nadigrala susjeda, CN Barcelonu, a splitski Jadran je s Lorenom izgubio odlučujuću utakmicu za prvaka Regionalne lige u svom Poljudu s 15:7 od Novog Beograda.

PRO Recco u nedjeljnom finalu igra protiv AN Brescia, koja je 10:9 dobila CC Ortigia, dok Zodiac CNA Barcelonetu čeka Astrapool Sabadell, koji je sa 6:5 svladao Terrassu.

U Splitu je zadnja utakmica sezone Regionalne lige ispala finale, tko pobijedi, taj je osvajač. Jadran je na prethodnom turniru dobio Novi Beograd usred Beograda, a sad je doživio potop. Srpski prvak je igrao zonu, a domaćin plitku zonu što je iskoristio prije svega Alvaro Granados, koji je postigao 7 od 15 pogodaka aktualnog europskog doprvaka. 

Prošle sezone Zvončac je izgubio u Beogradu finale od Juga, Loren je kao kapetan Gruža podigao pokal. Novi Beograd je drugu put osvajač Regionalne lige, imena splitskog Jadrana nema na popisu pobjednika. Rekorder je Jug Adriatic osiguranje s pet pobjeda! 

29. travanj 2024 13:25