StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO

Prva utakmica naših u Argentini: bez trojice i bez pogotka u završnici utakmice, te na kraju i bez boda, u drugoj skupini TOP 8 sudio Jakov Blašković

Piše Tonči Vlašić
3. srpnja 2024. - 07:44

Poraz Hrvatske na startu Svjetskog prvenstva za igrače do 18 godina, koje se igra u Argentini. Bolja je bila Italija s 12:8.

Poveli smo pogotkom Gabrijela Burburana nakon čega se istaknuo vratar Antoan Špilar. Naši su uspjeli obraniti 1:0 i kad su bili bez vratara (isključenje Špilara). Potom nisu uspjeli s igračem više udvostručiti prednost.

Nakon izjednačenja na 1:1, Italija je imala igrača više, ali uspjela se Hrvatska obraniti, međutim, nakon greške naših u napadu, potom novog isključenja, suparnik je uspio doći do vodstva 2:1. Viktor Tončinić je minutu i 36 sekundi prije kraja prve četvrtine izjednačio na 2:2. Ipak, nakon prvih osam minuta igre bilo je 3:2 za Italiju, koja je pogodak prednosti imala i na kraju poluvremenu (4:3), te na kraju treće četvrtine (7:6).

U prvoj minuti druge četvrtine sjajno je potegao Duje Cuzzi za 3:3. Italija je početkom treće četvrtine vodila sa 6:3, imala dva napada za plus 4. Nije uspjela. Hrvatska je nakon minute dogovora, koju je zatražio naš izbornik Hrvoje Koljanin četiri minute prije kraja treće četvrtine, uspjelaCrna  odgovoriti na isti način, te izjednačiti na 6:6. Redom, pogađali su Karlo Dragošević s igračem više, Mislav Ćurković je naciljao s vanjske pozicije, te Ante Jerković s igračem više.

Pet minuta i 25 sekundi do kraja Ćurković je s igračem više izjednačio na 7:7, četiri minute i 35 sekundi do kraja Burburan je realizirao igrača više za 8:8. Bio je to zadnji naš pogodak u prvoj utakmici na SP-u, a Italija je do kraja postigla četiri. Realizirala je između ostalog dva igrača više, te na kraju kontru za konačnih 12:8. Početkom treće četvrtine zbog tri isključenja otpao je Maro Šušić, početkom zadnje četvrtine iz istog razloga ostali smo bez Jerkovića, te Nikole Prezzija.

Grčka je u prvoj utakmici u našoj skupini ‘B’ dobila s 13:10 Španjolsku protiv koje igramo u 2. kolu. Prva dva mjesta u skupini ‘B’, kao i u skupini ‘A’, drugoj skupini prvog razreda, vode izravno u četvrtfinale, dok treći i četvrti iz skupina ‘A’ i ‘B’ igraju osminu finala protiv najboljih reprezentacija drugog razreda.  

U skupini ‘A‘ Crna Gora je dobila s 13:11 SAD, a Srbija s 13:12 svladala Mađarsku u utakmici koju je sudio Jakov Blašković, dubrovački međunarodni sudac. 

03. srpanj 2024 07:45