StoryEditorOCM
VaterpoloJUGOVA TOPOVNJAČA |

PAULO OBRADOVIĆ UOČI ZAVRŠNICE SEZONE Mladost kaže: ‘Mi idemo po oba trofeja‘, a ja kažem isto, i što ćemo sad?

Piše Tonči Vlašić
13. srpnja 2020. - 11:04
Što se tiče forme? Za nama su dva mjeseca napornog rada, a nakon što smo više od dva mjeseca proveli 'zatvoreni'. Stoji, manje više smo ta dva mjeseca odradili kompletni. Nije bilo neko vrijeme stranaca, ali mislim kako možemo biti zadovoljni urađenim u datim okolnostima jer nije ovo normalno vrijeme, ne samo za vaterpolo, ne samo za kompletni sport, već za čitav svijet. Sad, i da nije ovo 'ludo' vrijeme, i da nismo imali ovako dugu pauzu, gotovo dva mjeseca bez pravog treninga, rekao bih kako nam nedostaje nekoliko jačih utakmica uoči najvažnijih utakmica sezone, a to su svakako završni turnir Regionalne lige te finalna serija prenstva Hrvatske. U tim pravim utakmicama, koje mislim da nam fale, vidjeli bi u kakvom smo stanju. Trener Vjeko Kobešćak je uspio organizirati nekoliko trening utakmica protiv naše reprezentacije, tako i protiv Crne Gore. Snalazili smo se i krpili kako smo znali, ali svi smo u istoj situaciji. Nisu naši konkurenti u ništa boljoj. Zbog toga ne smijemo plakat. Osobno jedva čekam završni turnir Regionalne lige, te potom finalnu seriju za prvaka, da odigramo više tu završnicu sezone, koju čekamo od trenutka kad smo opet došli na bazen nakon te duge i neočekivane pauze... Sad se nadam kako se neće pokvarit ova epidemiološka situacija u državi, kako neće biti još gora, te kako ćemo uspjeti ipak odigrati sve kao što je planirano.

Final four Regionalne lige igra se u utorak i srijedu, 14. i 15. srpnja, u Gružu. Prvog dana u prvom polufinalu od 19 sati igraju HAVK Mladost – Jadran Carine (HN), a od 20.30 sati Jug Adriatic osiguranje – Jadran Split. Finale je u srijedu od 20 sati. Finalna serija prvenstva Hrvatske između Jug Adriatic osiguranja i Mladosti starta u Gružu u subotu, 18. srpnja.

- Pazi, mnogi su odustali od igranja. Zaključili sezone, neki su proglasili prvake, a neki ne. Uglavnom, jedino smo Grci i mi nastavili sezonu. Grci su imali odigrat četiri kola. Oni su prekrižili doigravanje. Mi smo pak odlučili odigrati sve što je ostalo u trenutku prekida. Ali, nakon povratka, odluke kako ćemo nastaviti sezonu, nije bilo lako jer se iz dana u dan mijenjala situacija, te je bilo upitno što će biti sutra, što ako sutra opet sve zatvore, te od nastavka sezone ne bude ništa? Pa i sad kad pričamo i slušamo što se događa, ne znamo sa sigurnošću hoće li se sve odigrati ili ne. Meni je to, što će biti sutra, ta neizvjesnost, nekako najteže pala. Ne znaš jesu li svi treninzi, sav trud, uzaludni. Zato jedva čekam da se sve ovo zavši, da se odigra, te da ostvarimo cilj.

Mladost je u polufinalu doigravanja odigrala dvije zanimljive utakmice protiv splitskog Jadrana. I dok je u prvoj možda prerano promislila kako je gotovo, te se na kraju 'zakuhalo', u drugoj je malom nedostajalo da Jadran na svom Zvončacu pobijedi, te izbori majstoricu u Zagrebu.

- Mladosti su te dvije utakmice dobro došlo. Nisam gledao te utakmice, samo sam pročitao izvješća. Vjerujem kako je naš trener dobro analizirao te dvije utakmice, te proučio dobro obje momčadi, jer nas u polufinalu Regionalne lige čeka splitski Jadran, a Mladost u finalnoj seriji domaćeg prvenstva, a moguće je i u finalu Regionalne lige ako jedni i drugi budemo u utorak uspješniji od dva Jadrana. Solaris, naš suparnik u polufinalu, a pogotovo Galeb s kojim smo igrali u četvrtfinalu, nije na našem nivou, te mi ne znamo kakvi smo nakon nastavka sezone nakon tolike pauze i više od dva mjeseca bez pravog treninga. Stoji, naš pristup je bio pravi u sve četiri utakmice doigravanja, te smo bez problema odradili taj zadatak. Ali, ne možeš s obzirom na kvalitetu Solarisa, a pogotovo Galeba, ocijenit gdje smo i kakvi smo u ovom trenutku.

image
Paulo Obradović (Jug AO) foto: Ante Čizmić / CROPIX


Može se dogoditi da sezonu zaključite sa čak šest utakmica protiv Mladosti!

- Baš sam i ja neki dan o tome razmišljao, a to je realno. I kad je Mladost bila lošija, pa i kad je Jug bio lošiji od Mladosti, znalo se igrati pet utakmica u finalu. Naravno, osobno bih volio da finalna serija bude kraća, da prije završi sezona, da se manje umorimo... Hahaha, i da još uzmemo naslov, a što je najvažnije. Lijepo sam ja to smislio, zar ne?

Prvo vas čeka splitski Jadran, koji vam je suparnik u polufinalu Regionalne lige?

- Moramo ga shvatiti ozbiljno. Nekoliko je razloga. Dva puta nas je dobio ove sezone, istina u Splitu, ali nas je dobio. Zatim, dobro su neki dan namučili Mladost u Splitu. Malo je nedostajalo da izbore majstoricu. Plus, oni nemaju što izgubiti. U nekim stvarima nam ne odgovaraju. Čeka nas prava borba za finale Regionalne lige. Jadran nema dugu klupu, ali, koja to momčad u Europi ima. Na prste jedne ruke se mogu nabrojiti takvi sastavi koji imaju 14 kvalitetnih igrača. Jadran ima vrlo dobru sedmorku. Anić na vratima, centri su im po meni najjača snaga, Krapić i Dužević. Zatim, Visković, pa Butić, Burić, Delić, naravno, Šetka.

Zoran Bajić, trener Mladosti, nakon plasmana u finale prvenstva Hrvatske istaknuo je: 'Mi idemo po oba trofeja'.


- I ja kažem isto. Uzet ćemo oba trofeja, i što ćemo sad?

Zbog čega misliš kako će biti po tvom?

- Zato jer ćemo dat pogodak više od Mladosti... Hahaha. Po meni je naša prednost to što smo bili najbolji u ligaškom dijelu, što smo domaćini završnog turnira Regionalne lige, što finalna serija počinje u Gružu, te što će se eventualna majstorica igrati u Gružu. Mi u Gružu ne smijemo izgubit, Gruž je naša prednost, i to bih rekao i da smo sad slabiji, a Mladost sad jača. Mladost je možda u prednosti jer je uzela prvi trofej, Kup Hrvatske, pa je nekako mirnija. Ali, već sam rekao kako je realno da sezonu zaključimo sa šest ogleda protiv Mladosti, hoću reći, čeka nas težak, baš težak zadatak. Neće biti lako uzeti niti jedan trofej, Trebat će se dobrom baš dobro namučit za oba. Ustvari, prvo će se trebati dobro namučiti za izboriti finale Regionalne lige. Ne smijemo podcijeniti splitski Jadran. To bi bila skupa pogreška. Ali, cilj sam rekao. Mi idemo uzet oba trofeja.

image
Paulo Obradović (Jug AO) foto: Ante Čizmić / CROPIX
19. travanj 2024 23:26