StoryEditorOCM
VaterpoloRINO BURIĆ, HRVATSKA TOPOVNJAČA

‘Ne znam koja je to bila brzina, ali je baš lopta dobro izletjela iz ruke!‘

Piše Tonči Vlašić
7. siječnja 2024. - 18:48

Pogodio je za 3:1. Francuska obrana nije uspjela ni pogledom ispratiti put lopte u mrežu.

- Kolika je bila brzina? Ne znam, ali je baš lopta dobro izletjela iz ruke – smije se Rino Burić, hrvatska topovnjača.  Na svjetskom prvenstvu u Fukuoki prošle godine su mjerili brzinu lopte, na EP-ima toga još nema.

- Ako se ne varam, na SP-u je oko 90 kilometara na sat bila najveća brzina, kako nitko nije uspio ići sto na sat – dodaje Splićanin, a što kaže na to što je francuski vratar vadio ruke iz vode kad se lopta zakoprcala u mreži?

- Možda nije očekivao šut?

Možda, kao i svi u francuskim redovima, zatim 3000 ljudi na tribinama Gruža, te tko zna koliko njih pored malim ekranima. Sve je iznenadio.

- Hahaha, kažem, baš mi je lijepo izletjela iz ruke. Prvo je pogodio Žuvela, potom i ostali… Baš smo dobro odigrali 6 na 6, te obranu. Ona je bila baš odlična na čelu s Bijačem. Osim igrača više, sve je bilo odlično. Ali, s ove dvije dobivene utakmice još ništa nismo napravili. Jedino smo izbjegli Srbiju, koja je najteži suparnik u osmini finala iz donjeg doma jer ne možemo biti zadnji, četvrti u skupini. Nama je Crna Gora izuzetno važna utakmica. Ostao nam je taj gorak okus sa SP-a prošle godine u Fukuoki, kad su nas izbacili u osmini finala.

image

Rino Burić na velikom semaforu 

Tom Dubravec/Cropix

SKUPINA ‘A‘

Rezultati, četvrtak, 4. siječnja, 1. kolo: Crna Gora - Francuska 20:19 nakon peteraca, Španjolska - Hrvatska 12:14 nakon peteraca, subota, 6. siječnja, 2. kolo: Crna Gora - Španjolska 12:14, Hrvatska - Francuska 12:7. 

Poredak: 1. Hrvatska 5 bodova, 2. Španjolska 4 boda, 3. Crna Gora 2 boda, 4. Francuska 1 bod. 

Raspored 3. kola, ponedjeljak, 8. siječnja, 17.45 sati: Francuska - Španjolska, 20.15 sati: Crna Gora - Hrvatska. 

Čuje li se dole u bazenu huk s tribina?

- Gruž je specifičan bazen, već sam se navikao. Nekako su tribine daleko, ali vjerujem kako će se protiv Crne Gore navijači čuti još jače – rekao je Rino, koji je protiv Španjolske postigao jedan pogodak, te bio uspješan kad su peterci odlučivali, dok je ukupno tri puta prevario francusku obranu...

29. svibanj 2024 10:14