StoryEditorOCM
VaterpoloJE LI TO MOGUĆE?

Mirakul u Italiji. To se Sandru Suknu nije dogodilo od kad je u ljeto 2021. godine sjeo na klupu PRO Recca!

Piše Tonči Vlašić
14. travnja 2024. - 18:13

Mirakul u Italiji. PRO Recco je izgubio finale. Prekinut je trofejni niz Sandra Sukna. Uspjela je to AN Brescia, koja je u finalu Kupa Italije nakon 10:10 bila uspješnija na peterce sa 16:15! Petar Tešanović je obranio udarac Andree Fondellia u šestoj seriji, prvoj dodatnoj. Prethodno su svi pogodili.

Nicolo Gitto, igrač AN Brescie, već nakon dvije minute i dvije sekunde je napravio brutalan prekršaj. Peterac za PRO Recco, te četiri minute igrač više. Gergo Zalanki je zatresao okvir gola. Nakon toga iduća dva peterca, koje su izborili igrači PRO Recca, izvodio je, zanimljivo, Fondelli. Pogodio je tad, pogodio je i u prvoj seriji odluke na peterce, ali ne i u šestoj.

Sukno je u zadnjoj četvrtini mijenjao vratara, Marca Del Lunga je zamijenio Tommaso Negri. AN Brescia je kažnjavala sve pogreške PRO Recca u obrani. Realizirala je 8 od 10 situacija s igračem više, a Recco 6 od 13, te 2 od 3 peterca. Suci? Colombo i Schiavo su pustili oštriju igru, koliko su samo sudili centrima prekršaja u napadu. Jesu li koga oštetili? Jesu. Vaterpolo.

PRO Recco je imao u posljednjem činu Final 8, završnog turnira Kupa Italije, koji je odigran u Genovi, dva puta dva pogotka viška, ali… AN Brescia je drugi put otišla do kraja u Kupu Italije, PRO Recco je osvojio prethodnih deset izdanja, a šesnaest od sedamnaest posljednjih izdanja Kupa Italije.

Sandro je u prvoj sezoni na klupi PRO Recca, 2021./22., osvojio sva četiri moguća trofeja (uzeo je prvenstvo i kup u Italiji, a u Europi Superkup i naslov prvaka). Ponovio to prošle sezone, a na početku ove po treći put podigao europski Superkup.

Do kraja sezone brani naslov prvaka Italije i Europe.

26. travanj 2024 04:59