StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO

Kakav dan u Fukuoki! Malo je nedostajalo da parovi polufinala budu Crna Gora – Srbija, te SAD – Francuska!

Piše Tonči Vlašić
25. srpnja 2023. - 13:59

Grčka – Srbija, te Mađarska – Španjolska. To su polufinala. Gdje je Italija? Ispala je od Srbije. Malo je nedostajalo da parovi polufinala budu Crna Gora – Srbija, te SAD – Francuska!

Kakav dan u Fukuoki. Zadnji napad je odlučivao u sva četiri četvrtfinala! Francuska je u zadnjoj četvrtini povela sa 6:4, da, sa 6:4, a zatim je aktualni prvak napravio seriju 3:0! Francuska je imala nekoliko prilika za sedmi pogodak, nije realizirala igrača više, pri rezultatu 6:6 tresla se vratnica, potom je loše potegao i Ugo Crousillat. I onda kazna, s igračem više pogodio za 7:6 Alvaro Granados, kojeg nije bilo za vidjeti više od tri četvrtine. Bilo je to jedino vodstvo Španjolske. Francuska, koja je imala i tri pogotka viška (4:1), nikad tako blizu velikom, baš velikom rezultatu. Vjeko Kobešćak je na klupi Francuske. Jugov trener je desna ruka Floriana Bruzzoa, francuskog izbornika. Sergi Cabanas, novi Jugaš, pogodio je za 6:6.

Crna Gora je bila vraški blizu protiv Grčke, ne možemo se oteti dojmu kako je trebala dobiti peterac u završnici utakmice. Ajde, Mađarska je vodila s 13:10, ali minutu i 29 do kraja Amerikanci su stigli na pogodak zaostatka, te imali igrača više... Hannes Daube, Amerikanac koji bi trebao nositi kapicu Jug Adriatic osiguranja iduće sezone, postigao je dva pogotka, pogađao za 2:2 i potom za vodstvo 3:2...

Peterci su odlučili pobjednika Grčka - Srbija. Kakvu je utakmicu odigrao kapetan Srbije Nikola Jakšić, Strahinja Rašović je bio prvi strijelac s četiri pogotka, Branislav Mitrović je zaustavio dva peterca u odluci. Nije mogao Francesco Di Fulvio sam. Je li ovo kraj za Alessandra Campagnu na klupi Italije?

Povratak na prvo četvrtfinale: Grčka - Crna Gora 10:9. Konstantinos Genidounias je postigao pet pogodaka, kako je iz ‘mrtvog kuta’ pogodio Dimitrios Skoumpakis za konačni rezultat (Stylianos ASrgyropoulos dva pogotkam Konstantinos Kakaris jedan, Alex Papanastasiou se nije upisao u strijelce). Emmanouil Zerdevas devet obrana. Petar Tešanović s druge strane šest. Đuro Radović prvi topnikm Crne Gore s tri pogotka, Aleksa Ukropina dva, Miroslav Perković je u zadnjem napadu pogodio gredu gola Grčke...

Četvrtfinala, utorak, 25. srpnja: Grčka - Crna Gora 10:9, Italija - Srbija 11:11/3:4 na peterce, Mađarska - SAD 13:12, Španjolska - Francuska 7:6. Polufinala se igraju u četvrtak, 27. srpnja, 10 sati: Grčka - Srbija, 11.30 sati: Mađarska - Španjolska. Medalje se dijele u subotu, 29. srpnja (finale je u 11 sati).

Španjolska brani naslov, doprvak Italija se vraća praznih ruku. Grčka je prošle godine uzela broncu u Budimpešti pobjedom protiv naših u utakmici za treće mjesto. Naši sad igraju za deveto mjesto s Australijom (četvrtak, 27. srpnja, 3.30 sati)

26. lipanj 2024 02:42