StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatska izbacila s Bazena na Savi Grčku nakon 5:6, kakav niz za polufinale sa svjetskim prvacima!

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2024. - 19:37

Hrvatska - Grčka 13:8 

HRVATSKA: Bijač (10 obrana), Burić (1), Fatović (3), Lončar (2), Biljaka, Bukić, Vukičević (2), Žuvela, Marinić Kragić (4), Vrlić, Butić, Kharkov (1), Popadić.

GRČKA: Zerdevas (8 obrana), Genidounias (1), Skoumpakis, Gkiouvetsis, Fountoulis (1), Papanastasiou (2), Argyropoulos, Kanakakis (2), Alafragkis, Kakaris (1), Nikolaidis, Vlachopoulos, Tzortzatos, Kalogeropoulos (1). 

Četvrtine: 3:3, 2:3, 4:0, 4:2

Grčka je vodila sa 6:5 u završnici druge četvrtine, Marko Bijač je krivac što aktualni olimpijski i svjetski doprvak nije imao veću prednost. Nekoliko obrana našeg vratara u tom trenutku, kapetana, koji je na dan četvrtfinala EP-a proslavio 33. rođendan, su bile za pet, a nakon toga je kompletna Hrvatska bila za pet. 

Izjednačila je na 6:6, to je bio rezultat prvog poluvremena, a taj njezin niz je narastao na nevjerojatnih 8:0, te smo u zadnjoj četvrtini vodili s 13:6! Finulo je 13:8.

I prije nego je zaključena ta naša sjajna serija, navijači su slavili plasman u polufinale, naši igrači su već početkom četvrte četvrtine mogli početi razmišljati o polufinalu i sudaru u nedjelju s Mađarskom, aktualnim svjetskim prvacima...

image

Jerko Marinić Kragić

Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image

Marko Bijač

Damir Krajac/Cropix
image

Hrvatska - Grčka

Damir Krajac/Cropix
image

Idemo Hrvatska!

Damir Krajac/Cropix

TKO ĆE BITI EUROPSKI PRVAK 2024.?

Četvrtfinalni dan, petak, 12. siječnja: Mađarska – Srbija 10:10, 15:14 nakon peteraca, Španjolska – Rumunjska 24:7, Hrvatska – Grčka 13:8, 20.15 sati: Italija – Crna Gora.

Polufinalni dan, nedjelja, 14. siječnja: Mađarska – Hrvatska, Španjolska - Italija/Crna Gora

Medalje se dijele u utorak, 16. siječnja.

Hrvatska je četvrti put u nizu u polufinalu EP-a, Grčka nikad nije osvojila medalju na EP-u,.neće ni sad. Grčka nas nikad nije dobila na EP-u, a ovo je bio trinaesti međusobni ogled. Hrvatska je na korak do svoje šeste medalje na EP-ima. Do danas ima dva zlata, dva srebra i jednu broncu...

image

Loren Fatović

Damir Krajac/Cropix
image

Marko Žuvela

Damir Krajac/Cropix
image

Marko Bijač

Damir Krajac/Cropix
29. svibanj 2024 09:17