StoryEditorOCM

Elvis Fatović odveo Zodiac CNA Barcelonetu do novog trofeja, a nakon toga se javio za Dubrovački vjesnik: ‘Mi smo jedini koji možemo..‘

Piše Tonči Vlašić
14. travnja 2024. - 16:08

Elvis Fatović je odveo Zodiac CNA Barcelonetu do novog trofeja. Obranio je naslov pobjednika španjolskog kupa (službeno Kup Kralja), te je nastavio niz. Ovo mu je treća sezona kako je na klupi diva iz Barcelone, uzeo je od tad sve što se može uzeti u domaćim natjecanjima.

Nedjeljno finale: Zodiac CNA Barceloneta – Astrapool Sabadell 10:6.

- Mučili smo se nakon europskog i svjetskog prvenstva, koji su bili usred klupske sezone. Nismo uspjeli u nastavku sezone, koja je krenula odmah po završetku SP-a u Dohi, ući u ritam. Prije te pauze, u godinu dana, jedan poraz od PRO Recca u Barceloni, i na kraju sezone jedan na Final 8 europske Lige prvaka u Beogradu od Novog Beograda. Sad u kratkom vremenu poraz od Olympiacosa u Pireju i potom od Ferencvarosa u Barceloni. To nas je uzdrmalo. Nismo naučili na to. I kad se to zna, baš smo dobro odigrali završni turnir Kupa Španjolske. Obrana nam je bila odlična, kao i u polufinalu protiv Barcelone, koja nije loša ekipa, tako i danas u finalu protiv Sabadella. Ovaj trijumf u kupu bi nam mogao donijeti dodatnu snagu da pokušamo spasiti Europu, proći četvrtfinalnu skupinu, te se plasirati na Final four. Nismo digli ruke od Europe. Što se tiče španjolskog prvenstva, tu stojimo dobro. Vodeći smo – javio se Elvis nakon trijumfa u Kupu Španjolske, nakon što je Zodiac CNA Barceloneta opravdala ulogu favorita.

- Određeni pritisak postoji jer smo mi jedini koji možemo u Španjolskoj nešto izgubiti, ali, ponavljam, stvarno smo odigrali dobar, dobar turnir u ova tri dana. Bili smo pravi – naglasio je Fatović.

Fatovićeva ekipa je u petak u četvrtfinalu dobila CN Mataro 20:4, a u polufinalu CN Barcelonu sa 16:8.

Zodiac CNA Barceloneta je dvadeseti put pobjednik Kupa kralja, treći put pod vodstvom Fatovića, kojem je ovo jedanaesti trofej u Španjolskoj! Četiri trofeja se dijele u Španjolskoj tijekom sezone. Već je uzeo/obranio tri ove sezone (Super kup, Kup Katalonije i sad Kup kralja). Ostalo je još prvenstvo. 

29. travanj 2024 04:03