StoryEditorOCM
VaterpoloJUTRO NAKON TRIJUMFA

Beogradska Politika i Sportski žurnal pišu o pobjedi Juga protiv Crvene zvezde usred srpske prijestolnice. Zvezda stiže u Gruž: ‘Malo smo skrivali ...‘

Piše Tonči Vlašić
28. ožujka 2024. - 10:49

Jug je bio spretniji i sretniji – stoji u izvješću s utakmice u beogradskoj Politici u kojoj je sastav iz Gruža s 14:13 svladao Crvenu zvezdu u prvoj, kako se ističe, od ukupno četiri utakmice koliko će ih odigrati u mjesec dana. Naime, dva su završna turnira Regionalne lige, i u Splitu će za dva tjedna biti suparnici (12. travnja), ali i u četvrtfinalu Eurokupa, a tu je prva u Gružu, u utorak, 9. travnja, a uzvrat u Beogradu u subotu, 27. travnja, točno mjesec dana nakon prvog ogleda.

Počelo je mirno, kao na treningu, ali kad je dubrovački sastav pobjegao na 7:4, Crvena zvezda se trgnula. Do kraja poluvremena je smanjila na 7:6, u posljednjem dijelu serijom 3:0 povela s 13:12, ali su Franko Lazić i Maro Joković iz peterca preokrenuli rezultat.

Zvezdin problem je bio igrač više, 3/15, ali ni Jug nije blistao (6/17) – piše Politika, te donosi i izjavu trenera Crvene zvezde Aleksandra Filipovića, koji je između ostalog rekao: Malo smo skrivali karte pred Eurocup!

Sportski žurnal, srpski sportski dnevni list, u svom izvješću ističe kako je Crvena zvezda dobila prvu četvrtinu s 4:3, ali kako je u drugoj viđena potpuno druga slika: Dubrovčani su zaigrali agresivnije, presing, a Crvena zvezda nije imala odgovor što je rezultiralo serijom 4:0 dubrovačkog sastava, koji je poveo sa 7:4. Zvezda je imala napad za izjednačenja na ulasku u zadnju minutu, ali Dušan Marković nije bio precizan, a mogla je i tri sekunde do kraja do izjednačenja, ali je taj pokušaj Marka Radovića zaustavljen, te je Jug došao do bodova.

U drugoj utakmici prvog dana Novi Beograd je očekivano, ali teže nego se očekivalo dobio hercegnovski Jadran (15:13). Živko Gocić, trener prvaka Srbije i doprvaka Europe je bio jasan: Nisam zadovoljan igrom!

image

Crvena zvezda - Jug AO 13:14 u Politici...

image

..., te u Sportskom žurnalu

Jugaši su slobodni ovog četvrtka, u akciju će opet sutra, u petak, 29. ožujka, kad u 20.15 sati igraju protiv Novog Beograda, koji ima stopostotan učinak (9 bodova iz 3 utakmice). Jugaši su prvi s 11 bodova iz 5 utakmica. Splitski Jadran ima 8 bodova iz 4 utakmice, Jadran Herceg Novi 2 boda iz 5 utakmica, a Crvena zvezda je nakon tri utakmice bez boda.

Danas igraju Crvena zvezda i hercegnovski Jadran od 18.30 sati, te od 20.15 sati Novi Beograd i splitski Jadran. Zadnjeg dana beogradskog turnira, prije ogleda domaćina i Jug Adriatic osiguranja ogledat će se Crvena zvezda i splitski Jadran.

Drugi, posljednji turnir Regionalne lige igra se u Splitu od 11. do 13. travnja. Jugaši prvog dana igraju protiv Novog Beograda, a dan poslije protiv Crvene zvezde protiv koje će tri dana prije, u Gružu, igrati prvo poluvrijeme četvrtfinala Eurocupa.

- Izvukli smo instituciju svjetskog vaterpola. Jug je uz španjolski Sabadell najteži mogući suparnik kojeg smo mogli dobiti za suparnika u četvrtfinalu. Međutim, u četvrtfinalu Eurokupa nema lakih protivnika, već teških i onih još težih. Eurokup se kvalitetom dosta približio Ligi prvaka, pogotovo ove sezone ako se uzme u obzir da je osam sastava nakon nastupa u skupini Lige prvaka svoj europski put nastavilo u osmini finala Eurokupa - rekao je Filipović, te dodao: 

- Bez obzira što su pomlađeni u odnosu na prethodne sezone, Jug ima igrače koji će dominirati narednih godina, prije svega tu mislim na Rina Burića i Marka Žuvelu. Sve naše utakmice u posljednje vrijeme su bile neizvjesne, nije se dogodilo da nas Jug nadigra bez obzira što ulaze u naše dvoboje kao favoriti.

image

Rino Burić je u 14:13 pobjedi Jug Adriatic osiguranja protiv Crvene zvezde u Beogradu bio s 4 pogotka prvi strijelac utakmice

Gruž je oprezan, hvali Crvenu zvezdu, ali ne krije kako mu je cilj otići do kraja i osvojiti novi europski trofej. Nije tajna, ukoliko prođe beogradski sastav u četvrtfinalu, želja mu je 17. i 18. svibnja biti domaćin završnog turnira Eurokupa. Već se zna, pobjednik ogleda Jug Adriatic osiguranje - Crvena zvezda u polufinalu igra protiv pobjednika Steaua - Sabadell, dok će u drugom polufinalu suparnici biti bolji iz preostala dva četvrtfinala (Savona - Spandau 04 i Vouliagmeni - Primorje Erste bank). 

25. travanj 2024 22:58