StoryEditorOCM
TenisPOVIJESNA POBJEDA

Tenisačice Raguse love mjesto u Drugoj državnoj ligi, u svom debiju, na startu kvalifikacija, slavile su usred Zagreba

Piše Tonči Vlašić
7. rujna 2024. - 22:58

Povijesna pobjeda – napisao je Tenis klub Ragusa nakon što je njegova ženska ekipa u svom debiju, prvom nastupu od samostalnosti Lijepe naše jedne dubrovačke ekipe u seniorskoj konkurenciji, dobila u Zagrebu domaći Movens na startu kvalifikacija za popunu Druge državne lige za seniorke.

Ali, nakon slavlja, nema se vremena za odmor, što više, pojurile su iz Zagreba u Zadar jer ih dan poslije povijesnog nastupa i pobjede čeka novi ispit, polufinale kvalifikacija, a suparnik je domaći Zadar 08, koji je bio slobodan u 1. kolu.

Tko bude uspješniji na terenima u Višnjiku, igrat će u finalu, a tamo ga čeka uspješniji iz drugog polufinala u kojem se sastaju Varaždin 1181. i Frankopan. Pobjednik kvalifikacija će izravno u Drugu ligu, poraženi u finalu će imati još jednu priliku za isto, ali mora dobiti predzadnjeg iz prošle sezone Druge državne lige.

Povratak na povijesnu pobjedu. Pod vodstvom Pera Barovića izborile su je Lucijana Benić, Karla Bakalar, Petra Šanje i Klara Tokić. Nakon četiri pojedinačna meča bilo je 2:2, te je odlučivao par tko će dalje, a u njemu treći set, tzv. produženi  tie break do 10. Ragusa je izgubila prvi set meča parova sa 6:3, dobila drugi sa 6:2, te onda ‘luda kuća’ – 10:8 za Bakalar i Šanje protiv para Movensa, te je usred Zagreba slavila dubrovačka ekipa.

25. rujan 2024 18:46