StoryEditorOCM
TenisTRI PUTA PRVAKINJA |

ŠKOLA I TENIS NA DALJINU Leticia Tarocco: Vozim biciklu, trčim po Srđu, treniram i s reketom, a tu mi ‘pomaže‘ zid kuće kad već ne mogu na teren

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2020. - 14:07
Zadnji nastup imala je u studenom prošle godine. Potom je počela pripreme za novu sezonu, ali njen početak još nije dočekala.

- U zadnjem mailu od ITF-a je pisalo kako se sve zbog koronavirusa odgađa do 13. srpnja. Dakle, do tad ništa od novog nastupa – govori Leticcia Tarocco, najuspješnija članica Tenis kluba Ragusa, koja je najveći uspjeh na državnim prvenstvima ostvarila 2018. kad je na dvoranskom do 14 godina osvojila duplu krunu.

Bila je tad najbolja u pojedinačnoj konkurenciji, te u ženskim parovima. Prošle godine je obranila u dvorani naslov prvaka u ženskim parovima, koje na ljetnom državnom nije igrala zbog problema s leđima, dok je u pojedinačnoj konkurenciji stigla do naslova državne doprvakinje. Upisala je do danas nekoliko nastupa u dresu reprezentacije. Debi je imala u Austriji 2017. na Winter Cup-u u reprezentaciji do 12 godina, a nastupala je i za onu stariju, do 14 godina. Pamtimo i njezin trijumf na poznatom Grilovom memorijalu, a ne može se zaboravit ni pobjeda kod kuće na petom izdanju Dubrovnik DUB Bowla za uzrast do 13 godina, međunarodnom turniru koji okuplja najbolje iz cijelog svijeta.  

image
Juniorski J3 ITF Dubrovnik Cup KLaić Tarocco foto Tonči Vlašić


- Radim u dogovoru s trenerima Romanom Kristićem i Paolom Pavlinovićem. Aktivna sam non stop iako ne možemo raditi na terenu. Što više, potičem ostale da ne sjede kod kuće, već da i oni treniraju. Radim svaki dan vježbe snage, vozim biciklu, odem na Srđ te tamo trčim, a radim kod kuće i s reketom kako ne bih izgubila osjećaj za tenis. Tu mi 'pomaže' zid kuće kad već ne mogu trenirati na terenu - kazuje Tarocco, učenica 8 C razreda Osnovne škole Ivana Gundulića.

- Sad je i tenis, kao i škola, na daljinu. Što se tiče škole za nas osmaše je duplo više zadataka jer nas čeka upis u srednju. Trudim se, kao i ostali. Nadam se kako će i po tom pitanju biti sve dobro.
19. travanj 2024 05:37