StoryEditorOCM
TenisPALA JE ODLUKA

Ragusa, debitant, krenula s ciljem izboriti ostanak, a na kraju slavi plasman u polufinale doigravanja

Piše Tonči Vlašić
2. lipnja 2024. - 20:29

Bilo je, ili Ragusa, ili druga ekipa HTK Zagreb, tko bude bolji igrat će u polufinalu doigravanja za prvaka HEP Druge hrvatske seniorske lige, te ostati u igri za plasman u veći rang. Uspjela je dubrovačka ekipa, bila je bolja na terenima u Gospinom polju s 5:2, osigurala tako drugo mjesto u skupini ‘A‘ s tri pobjede i jednim porazom, te će za finale igrati protiv Medveščaka, koji je bio najbolji u skupini ‘B‘.

Nakon pet pojedinačnih mečeva odluke o drugom mjestu u skupini ‘B‘ bilo je 3:2 za Ragusu, te su odlučivali parovi, a ekipa trenera Paska Barovića je trebala za slavlje dobiti jedan meč, dobila je oba.

TKO ĆE U POLUFINALE?

Ragusa - HTK Zagreb 2 5:2

Pojedinačno: Tymofil Milovanov - Hrvoje Jutreša 6:1, 6:1, Marko Baničević - Marc Vučić 4:6, 1:6, Nikola Mihaljević - Matej Božičević 7:6, 6:0, Jurica Udovičić - Dorian Stiblik 6:1, 6:0, Stjepan Bogdan -. Ryan Zuberbuhler 4:6, 4:6, parovi: Milovanov/Udovičić - Božičević/Jutreša 6:3, 6:3, Bogdan/Mihaljević - Roko Novaković/Stiblik 7:5, 6:2. 

image

Ragusa - HTK Zagreb 2 uoči utakmice u Gospinom polju

Podsjetnik, Ragusa je svladala na startu Koprivnicu u Koprivnici sa 6:1, zatim istim rezultatom kod kuće Prečko, a nakon toga je poražena u Zadru od Borika s 2:5, te je u prošlom kolu u Varaždinu sa 6:1 svladala Varaždin 1811.

Pobjeda sa 7:0 i 6:1 donosi 3 boda, sa 5:2 i 4:3 dva boda, za poraz 3:4 i 2:5 se dobije bod, a za poraz 1:6 i 0:7 ništa. Borik je na kraju prvi u skupini s 13 bodova, tri puta je osvojio po tri boda, a dva puta po dva. Ragusa je druga s 12 bodova, HTK Zagreb 2 je treći s 10 bodova, Prečko četvrto sa 7, Varaždin 1811. peti s 3 boda, dok je šesta Koprivnica 2 bez boda.

U skupini ‘B‘ Medveščak prvi s 14 bodova, Đakovo drugo s 8, treća Chromos Savica i četvrti Lošinj Jadranka su osvojili po 6 bodova, Movens na petom mjestu 4, a HATK Daruvar je šesti s 2 boda. U drugom polufinalu igraju Borik i Đakovo, a za ostanak Koprivnica 2 i HATK Daruvar.

- Prvo, Ragusa je debitant u ovom rangu. Zatim, raspored je bio takav da smo imali dva domaćinstva, a tri gostovanja. Potom, svi ističu: Nikad jača Druga liga. Za Borik igra Nerman Fatić, BH tenisač, koji je u TOP 200 na ATP rang listi. I kad se sve to zna, oduševljeni smo činjenicom kako smo u sezonu krenuli s ciljem izboriti ostanak, a izborili smo polufinale doigravanja, među četiri najbolja sastava. I nek se zna, nakon dvadeset i nešto godina grad Dubrovnik opet ima svog predstavnika u Drugoj hrvatskoj seniorskoj ligi. Naglasak na seniorskoj ligi, te smo ponosni jer smo uspjeli zadržati igrače u klubu. Većina njih je bila četvrta dok je nastupala u uzrastu do 14 godina, a potom svake godine igrala momčadsko prvenstvo Hrvatske do 18 godina. Nije bilo lako, ovo se ne može preko noći  - istaknuo je Pasko Barović.

Zanimljivo, nisu igrali, ali za Medveščak su ove sezone prijavljeni izmešu ostalog i Goran Ivanišević, i Ivo Karlović (igra Goranov sin, Emanuel). Za Lošinj Jadranku je pak registriran Ivan Ljubičić, još jedan teniski velikan.  

26. lipanj 2024 00:18