StoryEditorOCM
RukometEUROPSKO PRVENSTVO

Uoči prvenstva su imali niz od šest uzastopnih polufinala, a taj niz je sada prekinut ranije od očekivanog. Zbog toga mi ne idemo dalje s dva boda

Piše Tonči Vlašić
16. siječnja 2024. - 22:36
Daniel Dujshebaev Dovichebaeva i Viran Morros de Argila, reprezentativci Španjolske tuguju...Ante Cizmic/Cropix

Austrija je napravila veliko iznenađenje i prošla u sljedeći krug Europskog prvenstva u rukometu. Nakon remija protiv Hrvatske, Austrijanci su remizirali i protiv Španjolaca. S konačnih 33:33 Austrija je ostala na 3 boda, Španjolska na dva, a Hrvatska je prva s pet bodova. Hrvatska tako u drugi krug prenosi jedan bod, osvojen u remiju s Austrijom.

Austrija je bila bolja te su kroz cijeli prvi dio vodili. Najviše su vodili tri razlike, a na predah su ponijeli prednost od dva gola (17:15). Španjolci su tu prednost okrenuli početkom nastavka te se sredinom drugog dijela igralo gol za gol.

Austrijanci su se ponovno odvojili pet minuta kraja kada dolaze do prednosti 31:29. Tada Španjolci zabijaju tri gola u nizu i ponovno dolaze u vodstvo. Bod i prolazak u drugi krug Austriji je donio Janko Božović golom devet sekundi prije kraja. Pokušala je Španjolska složiti napad, ali nije bilo dovoljno vremena.

image

Mykola Bilyk kao da ne vjeruje da je Austrija izborila prolaz

Ante Cizmic/Cropix

Španjolskoj je ovo prvi puta u povijesti da ispadaju u prvom krugu Europskog prvenstva. Do ovog turnira su bili jedina reprezentacija kojoj se to nikad nije dogodilo. Uoči prvenstva su imali niz od šest uzastopnih polufinala, a taj niz je sada prekinut ranije od očekivanog.

30. travanj 2024 16:01