StoryEditorOCM

Osvojili su Dubrovčani zvonik katedrale u Szegedu, Hrvatskoj se vraća Cindrić, a njima Niko, i nisu jedini iz grada koji će bodriti naše protiv Srbije

Piše Tonči Vlašić
15. siječnja 2022. - 14:13

Potvrdio je Hrvatski rukometni savez kako će u sastavu naše reprezentacije biti večeras Luka Cindrić, naravno, i dalje je više loših, nego dobrih vijesti, što zbog korone, što zbog ozljeda, što zbog kazne, ali tako je, kako je. Tko bude mogao igrati, obući hrvatski dres, zna što mu je činiti - ostaviti srce na terenu, odigrati najbolje što zna, a sve kako bi u utakmici u kojoj nemamo pravo na poraz, izbjegli najgore. 

Suparnik je Srbija, baš dobra Srbija, pogotovo od kad ih s klupe vodi Španjolac Toni Gerona. Nema tko to ne ističe: Nema Srbija zvijezde kao prije, ali ima momčad. Hrvatska je pak krenula s pomlađivanjem, Hrvatska je protiv Francuske u četvrtak navečer u prekrasnoj Pick Areni u Szegedu bila sa šestoricom igrača, koji su odigrali prvu utakmicu na velikom natjecanju za seniorsku reprezentaciju, a koji su pokazali, unatoč porazu od olimpijskih pobjednika, kako bi i ovakvi, kakvi smo, ipak mogli napraviti dobar rezultat u Mađarskoj, pogotovo kad se vrati Cindrić, pa ako sutra bude mogao pomoći i Domagoj Duvnjak, pa i David Mandić, koji zbog isključenja protiv Francuza mora preskočiti ogleda sa Srbijom. 

Idemo Hrvatska! - izvješća iz Mađarske govore kako će dvorana večeras biti puna. Navijačima Srbije je bliže, Szeged je tik uz njenu granicu, ali bit će i hrvatskih navijača. Podršku su naši imali i protiv Francuske. Među navijačima su i Dubrovčani, navijači s hrvatskog juga. Više od desetljeća rukometaše na velikim natjecanjima bodre Računice, Kljajići i Grljevići. Potonji su zbog korone propustili Francuze, ali kao što se vratio našoj reprezentaciji Cindrić, ne i Duvnjak, tako Računice i Kljajići ističu kako se njima vraća u 'sastav' Niko, nažalost, ne (još) i Ivanka Grljević. 

Jutro uoči utakmice, fotoreporter Cropixa Ante Čizmić, koji je također uvijek s hrvatskim rukometašima na velikim natjecanjima, 'ulovio' je Oktaviu i Olivera Kljajića, Ofeliu i Sašu Računicu u centru Szegeda. Opet su ponosno razvili hrvatsku zastavu s natpisom Dubrovnik, koju su istaknuli na zvonik katedrale. Potom su se slikali s njom ispred nje.

image
Uoči utakmice 2. kola skupine 'C' rukometnog Eura, hrvatski navijači u centru Szegeda
Ante Čizmić/Cropix
image
Hrvatski stijeg s natpisom Dubrovnik zaviorio se sa zvonika katedrale u Szegedu
Ante Čizmić/Cropix
image
Sestre, Ofelia (Računica) i Oktavia (Kljajić)
Ante Čizmić/Cropix
image
Hrvatski stijeg s natpisom Dubrovnik zaviorio se sa zvonika katedrale u Szegedu
Ante Čizmić/Cropix

Čizmić je 'ulovio' i navijača s hrvatskom zastavom na kojoj piše Lopud.

image
Lopud!
Ante Čizmić/Cropix
image
Hrvatska zastava s natpisom Lopud u centru Szegeda
Ante Čizmić/Cropix

Na tribinama će večeras biti i rukometna braća Lončarica, Antonio i Hrvoje. Njih dvojica će posebno bodriti svog nekadašnjeg suigrača Zvonimira Srnu.

Hrvatska i Srbija utakmicu 2. kola skupine 'C' igraju ove subote, 15. siječnja, od 20.30 sati. Izravan prijenos je na RTL televiziji. 

02. lipanj 2024 20:27