StoryEditorOCM
RukometPAKET24 PREMIJER LIGA

‘Crveni‘ namučili Halila Jaganjca i ostale, najjaču ekipu koja je u povijesti igrala u Gospinom polju za prvenstvene bodove protiv RKHM Dubrovnik

Piše Tonči Vlašić
2. veljače 2022. - 20:04
RKHM Dubrovnik – Nexe 21:31 (12:14)

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 150. Suci: Ante Mikelić (Solin) i Petar Parađina (Marina), delegat: Vojo Musulin (Kaštel Gomilica).

RKHM DUBROVNIK: Raguž (6 obrana), Tomić, Purin, Jurković (2), Pedić (4), Krešić (3), Bevanda, Jakić (4), Dobroslavić, Bukva (3), Jurić (1), Vranjković (1 obrana), Raos (4), Kordić. Trener: Renato Čović.

NEXE: Kuzmanović (7 obrana), Bakić (6), Barišić Jaman (1), Vejin, Radovanović (6 obrana), Greganić (2), Vida (2), Blažević, Velkavrh (2), Severec (3), Tomić (2), Melić (11), Jaganjac (1), Kavčić, Maruškić (1), Pribetić. Trener: Branko Temše.

Sedmerci: RKHM Dubrovnik 2/2, Nexe 2/2

Isključenja: RKHM Dubrovnik: 4 minute, Nexe 8 minuta

Bilo je 10:10 u 25. minuti, a na kraju prvog poluvremena 12:14. Bilo je 18:19 u 38. minuti, 19:22 u 41. minuti. Potom je europski Nexe, najjača momčad koja je ikad igrala za bodove u Gospinom polju protiv RKHM Dubrovnik, uspio pobjeći. Ocjena? Ovo je napokon ozbiljna igra dubrovačke momčadi, napokon je to izgledalo dobro. Mirno u napadu, dugi napad, odgovorno, čvrsto u obrani.

Pamtit će se u prvh pola sata igre kontra Mihela Krešića, sjajna asistencija Nedjeljka Jurkovića za Marka Pedića, četiri obrane Kristijana Raguža, sedam igrača RKHM Dubrovnik se upisalo u prvom poluvremenu u strijelce. Svaki od njih je povukao baš dobar potez. Domaćin je izgledao baš dobro. Napokon.

Pohvalio je domaćina i trener Nexea Branko Temše. Zadovoljan je bio i Renato Čović, novi trener RKHM Dubrovnik.

- Puno promjena u Dubrovniku u odnosu na utakmicu u Našicama. Očekivali smo ovakvu igru domaćina, kojem je baš dobro išlo u prvom poluvremenu. Domaćinu čestitam na igri - rekao je Temše, koji je mijenjao, nije igrao s najjačim sastavom, reprezentativac, sjajni Halil Jaganjac je ušao krajem prvog poluvremena, ali igrao gotovo do kraja, međutim, i druga momčad kluba iz Našica bi izborila mjesto među momčadima koje u drugom dijelu sezone igraju za prvaka Hrvatske.

- Pravi je potez da PPD Zagreb i mi igramo Premijer ligu, da smo od početka u domaćem prvenstvu. Mi smo bili u skupini s Dubrovnikom, nas je pripala čast doći u Dubrovnik. Bilo je lijepo vidjeti nešto gledatelja na tribinama, čuti pljesak s tribina za svaki dobar potez, a bilo ih je. Rukomet je jedan od najbržih i najljepših sportova. Nas sad čeka borba za prvaka. Dubrovniku želim sreću u nastavku sezone u borbi za ostanak - rekao je trener Nexea. 

RKHM Dubrovnik kreće 19. veljače u borbu za ostanak. Ima najslabiju startnu poziciju, ima deset kola za preskočiti najmanje dvije momčadi. Nakon što se odigraju ostale utakmice 14. kola u obje skupine, znat će se tko sve igra za prvaka, a tko za ostanak. Potom tko s koliko bodova počinje Ligu za ostanak, te koji je raspored. 

S obzirom kako je izgledao protiv Nexea, RKHM Dubrovnik se ne smije unaprijed otpisati.

05. lipanj 2024 19:13