StoryEditorOCM
OstaloNAŠI JUNACI S TATAMIJA

Znate li koliko su ukupno medalja na državnim judo prvenstvima osvojili Bruna Bilić, Šejla Škaljić, Marko Vareškić i Leon Đapić?

Piše Tonči Vlašić
4. listopada 2022. - 22:35
Bruna Bilić, Šejla Škaljić, Marko Vareškić (svi Dubrovnik 1966.), te Leon Đapić (Ura Nage)Tino Marić/Hjs/

Četiri medalje su osvojile ukupno judoke klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije na mlađe seniorskom prvenstvu Hrvatske, Bruna Bilić, Šejla Škaljić i Marko Vareškić iz Dubrovnika 1966., te Leon Đapić iz Ura Nage su bili na pobjedničkom postolju.

Bilić prvakinja, Škaljić i Vareškić doprvaci, a brončani Đapić, koji je dobio četiri od pet borbi na prvenstvu. Bilić je pobijedila u sve tri, a Škaljić i Vareškić u dvije od ukupno tri borbe.

image

Bruna Bilić (bijeli kimono) na mlađe seniorskom PH 2022. godine u Zagrebu

Tino Marić /hjs/

Bruna Bilić je bila najbolja u kategoriji do 52 kilograma. Drugi put državna prvakinja, prvi put 2015. godine. Ukupno njezina 14. medalja s državnih prvenstava. Ima pet srebrnih i sedam brončanih. Prvu medalju je osvojila 2012. godine, a samo prošle godine nije osvajala medalju na državnom, i to zbog teške ozljede i operacije krajem 2020. godine.

image

Šejla Škaljić (bijeli kimono) na mlađe seniorskom PH 2022. godine u Zagrebu

Tino Marić /hjs/

Šejla Škaljić doprvakinja u kategoriji do 57 kilograma. Ove godine je ona kadetska prvakinja, a doprvakinja i u juniorskoj konkurenciji. Tri medalje ove godine s tri državna prvenstva. Prve dvije je uzela u kategoriji do 52 kilograma. I prošle godine je osvojila zlato (mlađe kadetska prvakinja) i dva srebra (kadetsko i mlađe seniorsko). Prvu medalju na državnom osvojila je 2018. (doprvakinja u uzrastu djevojčica). Ukupno ima deset medalja (tri zlata, pet srebrnih i dvije brončane).

image

Marko Vareškić (bijeli kimono) na mlađe seniorskom PH 2022. godine u Zagrebu

Tino Marić/Hjs/

Marko Vareškić doprvak u kategoriji do 100 kilograma u kojoj je ove godine bio treći na juniorskom prvenstvu. Prvu medalju na državnim prvenstvima osvojio je 2015. godine. Bio doprvak u uzrastu dječaka. Nakon toga, računajući i broncu na ovogodišnjem juniorskom prvenstvu osvojio je šest brončanih medalja u nizu. Kad se sve zbroji, ima osam medalja s državnog – dva srebra i šest bronci.

image

Leon Đapić (plavi kimono) na mlađe seniorskom PH 2022. godine u Zagrebu

Tino Marić/Hjs/

Leon Đapić je bio brončani u kategoriji do 66 kilograma. Ove godine bio je i seniorski doprvak. Prvu medalju s državnog osvojio je još 2011. godine, prvi naslov državnog prvaka 2014. godine. Ukupno četiri puta prvak države, a ukupno ima 14 medalja s državnih: tri puta doprvak i sedam puta brončani.

02. lipanj 2024 00:32