StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ZAGREBAČKI PLAVI IZBORILI ČETVRTFINALE NA UŠĆU NERETVE Nije im bilo lako, Porto Tolero dobio prvo poluvrijeme

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2020. - 07:53
Prvoligaš, Futsal Dinamo je prošao dalje, ali županijski ligaš Porto Tolero je pružio više nego dobar otpor. Na svojoj službenoj stranici, u izvješću s utakmice, zagrebački 'Plavi' su istaknuli kako ih je samo njihova spremnost, činjenica što su veći rang, što daleko više rade od Pločana, odvela u četvrtfinale.

Izvještaj sa stranice Futsal Dinama: 'Gledali smo tešku i tvrdu utakmicu od samog početka. Prvi su do prednosti stigli Pločani koji su u šestoj minuti zabili gol iz penala. Na vratima Plavih je bio Ivan Pavlić, ali nije mogao zaustaviti suparnički udarac. Dinamo se nakon gola uspio malo stabilizirati i počeo je prijetiti suparničkom golu, uglavnom udarcima izvana.

Prvu pravu veliku šansu smo i zabili. Davor Kanjuh je sredinom prvog dijela lijepo proigrao Kristijana Grbešu koji je pobjegao suparničkoj obrani i elegantno potkopao golmana za izjednačenje. Porto Tolero nije odustajao i do kraja poluvremena su opet vodili. Igrala se 15. minuta kada su odigrali jednu kontru preko svoje desne strane i bacili nas još jednom u rezultatski zaostatak. S 2:1 se otišlo na predah.

Drugi dio donio nam je i mnogo bolji Dinamo koji je fizički bio puno spremniji od Tolera za držati viši tempo kroz cijeli susret. Nakon malo manje od polovice poluvremena to smo i naplatili kada je Jakov Mudronja dočekao loptu na drugoj stativi i sretno-spretno ju ugurao u gol. Domaćin je od samog početka drugog dijela bio u problemima s prekršajima i već u 30. minuti je napravio šesti. Bio je to još jedan zadatak za Petrinjski Torpedo. Grbešina noga nije zadrhtala i Dinamo je poveo prvi put na utakmici.

Plavi su mogli i ranije zaključiti utakmicu, ali je vratar Porto Tolera zaustavio pokušaje Mihovila Prgometa, Nikole Badrova i Jakova Mudronje. Ušli smo u neizvjesnu završnicu u kojoj su gosti pokušali s golmanom-igračem stići do izjednačenja, ali smo preko Filipa Novaka minutu prije kraja prelomili utakmicu' - napisao je Futsal Dinamo.

OSMINA FINALA Porto Tolero – Futsal Dinamo 2:4
PLOČE
Dom sportova. Gledatelja 300. Suci: Ivan Mujan i Edo Vulić, treći sudac: Ivan Šalinović (svi iz Splita), delegat: Tihomir Grabovac (Proložac Donji).
Strijelci: 1:0 Domić (12-6m), 1:1 Grbeša (14), 2:1 Krilić (15), 2:2 Mudronja (31), 2:3 Grbeša (33-10m), 2:4 Novak (39)
PORTO TOLERO: Dejan Rašić, Tomislav Domić, Matko Krilić, Žarko Visković, Josip Stjepanović – Zlatko Kušurin, Anto Galić, Josip Žderić, Ivan Arar, Vlatko Katić. Trener: Boris Malić.
FUTSAL DINAMO: Ivan Pavlić, Niokola Badrov, Davor Kanjuh, Kristian Grbeša, Mihovil Prgomet – Filip Domiter, Toni Vučković, Daniel Matković, Jakov Mudronja, Luka Bjelić, Filip Novak. Trener: Alen Jukić.

U četvrtfinale Kupa Hrvatske plasirali su se Novo Vrijeme Apfel, Olmissum (dobio Square u Gospinom polju s 3:2), Uspinjača Gimka, Crnica, Alumnus i Vrgorac, dok će posljednji četvrtfinalist biti pobjednik ogleda između Splita i AFC Universitasa, koji je odgođen zbog koronavirusa.
25. travanj 2024 02:54