StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI PRIJELAZNI ROK

Vitežanin se opet potpisao Matu Kalafatoviću! Square ima novog mladog trenera!

Piše Tonči Vlašić
28. lipnja 2023. - 20:51
Marin Jukić opet u Gospinom polju. Početkom 2021. kao trener juniora Olmissuma (na slikama), a od ljeta 2023. kao trener prve momčadi SquareaTonči Vlašić/

Damjan Šulić je bio na klupi Squarea, uz njega Đivo Zvone i Ivan Tomšić, a na klupi Olmissuma Marin Jukić. U Gospinom polju su igrali juniorI prvenstvenu utakmicu. Bio je početak 2021. godine. U ulozi delegata utakmice Mato Kalafatović. Šulić i Jukić su mu potpisali zapisnik. Prvo jedan, a zatim drugi.

image

Siječanj 2021. godine - Marin Jukić trener juniora Olmissuma, a Mato Kalafatović delegat utakmice. Jukić potpisuje zapisnik utakmice...

Tonči Vlašić/

Kalafatović je od prošlog ljeta u kancelariji Squarea. Tajnik. Opet je donio Jukiću papire na potpis. Sad na ugovor o radu budući je nekadašnji trener juniora Olmissuma, koji je istovremeno bio i pomoćnik Duji Maretiću na klupi prve momčadi omiških ‘zeleno plavih‘, novi trener dubrovačkog prvoligaša. U ime Squarea ovaj put se potpisao prvi čovjek uprave Roberto Krile. Stisnuli su jedan drugom ruku. 

Marin Jukić, dakle, uskače na upražnjeno mjesto nakon što je došlo do razlaza suradnje između čelnika Squarea i Antuna Bačića. Tko je novi trener ‘crveno plavih‘? Dolazi iz Viteza, trideset i tri su mu godine, točnije, 13. srpnja će proslaviti trideset i treći rođendan.  Zadnje tri igračke (malonogometne) sezone odigrao je u dresu Olmissuma, ujedno su to prve tri sezone omiškog kluba. Zatim je tri sezone radio u Omišu kao trener. Otišao je na kraju sezone 2020./21. kad je Olmissum uzeo trostruku krunu (prvenstvo, kup i superkup). Podnio je neopozivu ostavku.

Sezonu prije, 2019./20., prvi put je bio prvak s Olmissumom, i to u prvoj sezoni kluba u najvećem rangu.

Igrao je i veliki nogomet. Prvo za svoj Vitez, zatim za Orkan iz Dugog Rata, pa u Češkoj od 2011. do 2013. godine za Strupčice. Potom se opet vratio u Orkan, a paralelno igrao prvo mali nogomet za Sveti Josip iz Dugog Rata nakon čega je prihvatio poziv iz Olmissuma... U Orkana, još dok je igrao, vodio je kao trener mlađe uzraste.

U jesen 2021. godine, nakon odlaska iz Olimissuma, preuzeo je vođenje slovačkog malonogometnog prvoligaša, Prievidza Copy Leadersa. Odveo ga do trećeg mjesta u domaćem prvenstvu. To isto ponovio protekle sezone.

Evo ga sad u Squareu. Krile mu je već dogovorio ostanak Zorana Primića, Mara Đuraša, dolazak Brazilca Guilhermea Dos Santosa iz Vrgorca. Gospino polje je napustio Teo Turk.

Posla je baš puno. Ostaje li Dario Marinović? Što je s Denisom Totoškovićem? Nastavlja li karijeru kapetan Hrvoje Cvjetković? Hoće li i dalje u dresu Squarea igrati Mirko Hrkač? Gordan Duvančić

Stoji, nova sezona počinje za tri mjeseca, a konkurenti, ako je cilj borba za vrh (vjerujemo da jest), već su riješili puno toga.

22. lipanj 2024 16:25