StoryEditorOCM
OstaloSVE JE BLIŽE I BLIŽE

Ulaznice za Olimpijske igre u Parizu dijelit će se u Gružu, bit će jak ovogodišnji Zlatni Orlando

Piše Tonči Vlašić
1. svibnja 2024. - 10:01

Lani je bilo zahtjevnije, trebalo je organizirati Zlatni Orlando u Gružu, ali u istom terminu i proslavu 100. rođendana kluba u hotelu Excelsior. Ove godine, 101. u povijesti dubrovačkog kluba, sve snage su usmjerene prema tradicionalnom plivačkom mitingu, koji će se ovaj put održati u subotu i nedjelju, 11. i 12. svibnja.

- Miting će biti u dva dijela. Prvi počinje u subotu, 11. svibnja, u 15 sati, a drugi u nedjelju, 12. svibnja, u 10 sati. Imamo tri uzrasne kategorije na mitingu, seniori, juniori, te mlađi juniori i mlađi. Vrijedi istaknuti da je miting i ove godine u World aquatics kalendaru kao kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre – istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

image

Zlatni Orlando 2023.

Tonči Vlašić/

Očekuje se u Gružu više od 300 plivačica i plivača iz desetak država.

- Tko će plivati u Gružu? Rok za prijavu je četvrtak, 9. svibnja. Tad ćemo znati popis svih sudionika. Na Zlatnom Orlandu će suditi licencirani međunarodni suci. Vjerujem kako ćemo u Gružu vidjeti neke od velikih imena hrvatskog i europskog plivanja, te da ćemo imati odlične rezultate s obzirom kako je ovo olimpijska godina – naglasio je Ćirak.

I proteklih godina u Gružu su bili osvajači svjetskih i europskih medalja, oni koji su već nastupali na Olimpijskim igrama...

03. srpanj 2024 05:39