StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Prvi dan državnog prvenstva, nastupilo sedam posada Neptuna, a čak četiri izborile A finale

Piše Tonči Vlašić
5. srpnja 2024. - 23:11

Prvog dana državnog prvenstva u veslanju za mlađe kadetkinje i mlađe kadete, kadetkinje i kadete, mlađe juniorke i mlađe juniore, te juniorke i juniore, koje se do nedjelje, 7. srpnja, održava na zagrebačkom Jarunu, nastupilo je sedam posada Neptuna.

Četiri posade su već izborile A finale, i to tri skifa (mlađi kadet Ante Krešić, laki junior Ivan Ban i junior Vito Šutalo), te juniorski dvojac na pariće (Luka Štrman i Maro Lasić).

Redom, prva je veslala kadetkinja Kiara Kapetanić u skifu, koja je bila druga u svojoj skupini. Prva dva mjesta su vodila u polufinale. Zatim su Filip Matić i Karlo Štrbinić u dvojcu na pariće u konkurenciji kadeta bili četvrti, te će nastupiti u repasažu (tri najbolja su izborila polufinale).

U konkurenciji mlađih kadeta suparnici u skifu su bili Ante Krešić i Rudi Kapetanić. Krešić je pobijedio i izborio A finale, a Kapetanić je bio drugi i čeka ga repasaž.

Finale je pobjedom u skupini izborio u skifu Ivan Ban u konkurenciji lakih juniora, također finale je izborio dvojac na pariće juniora u sastavu Luka Štrman i Maro Lasić, koji je to uspio osvajanjem drugog mjesta u skupini, a na kraju je Vito Šutalo slavio u skifu u konkurenciji juniora, te je i on već zauzeo mjesto u A finalu.  

Neptunaši, ukupno trinaest veslačica i veslača je na Jarunu, nastupaju pod vodstvom trenera Pava Bečića, Lovra Čondrića i profesora Mladena Marinovića, a s njima je i tajnik Maro Kapović

20. rujan 2024 09:38