StoryEditorOCM
OstaloSMJENA

OD 6:3 DO 3:6, OTKAZ BAČIĆU Square traži novog trenera, dolazi li možda Strunje?

Piše Tonči Vlašić
24. veljače 2020. - 17:55
Smjenjen je trener Antun Bačić - oglasio se Square niti dva dana nakon trećeg poraza u nizu, a drugog uzastopnog kod kuće, nakon što je osvojio samo jedan bod u zadnje tri utakmice kod kuće, a ukupno jedan bod od dvanaest mogućih u prve četiri utakmice u 2020. godini. Square je prosuo u prva četiri kola nove godine sve ono dobro što je napravio u završnici prvog dijela. Pamti se trijumf protiv prvaka na njegovom terenu, ta 4:3 pobjeda kod Novo vrijeme Apfel i činjenica da je branitelj naslova, ujedno lider prvenstva, koji je bio sudionik završnice Lige europskih prvaka, kraj jeseni dočekao samo s bodom viška.

Danas nakon što je čak osam bodova otišlo u vjetar u samo 120 minuta igre pod krovom Gospina polja, nakon što je sve bilo baš crno kod Crnice na prvom i jedinom gostovanju u 2020. godini (poraz 8:3), Uprava Malonogometnog kluba Square, objavila je na svojim društvenim mrežama, jednoglasno je odlučila smijeniti Bačića.

Kratko, piše u vijesti o smjeni kako će ga privremeno zamijeniti Mato Cvjetković (vazda je tako kad je promjena trenera u Squarea), te kako u idućim danima možemo očekivati ime novog trenera. I dok se čeka 'bijeli dim', eto, razmišljamo naglas: Neki dan je Teo Strunje napustio Split, stoji, ostavio ga je na zadnjem mjestu, ali to je trener koji je Novo vrijeme Apfel vodio do prvog. Slobodan je i Marinko Mavrović, pomoćnik izbornika, koji je bio prije Bačića na kormilu kluba. Ha, može li izbornik Mato Stanković sjest na klupu Squarea? Možda ipak ne jer je njemu najvažnije sad odvesti reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo, u glavi mu je samo i jedino Češka, koja je našima suparnik u zadnjoj rundi kvalifikacija. 

Uglavnom, brzo bi se trebao opet oglasiti Square, te prekinuti nagađanja. 

Podsjetnik, Antun Bačić je debi na klupi Squarea imao početkom listopada 2017. godine. U Gospinom polju je sa 6:3 savladana Uspinjača. Bila je to utakmica u kojoj su preokret od 1:2 do 3:2 popisala djeca Squarea: Andro Zarač, počivao u miru, bio je strijelac u 31. minuti za 2:2, a Adriano Darrer u 32. minuti za 3:2. Na vratima Squarea se te večeri u nekoliko navrata istaknuo Alan Turuk. Bačić odlazi nakon opet rezultata 6:3 u Gospinom polju, ali sad poraza od Olmissuma, u utakmici u kojoj se samo Brazilac Pele dokazao kako je pojačanje, ali opet ne možemo zaboraviti kako je sve po zlu za 'crveno plave' krenulo od utakmice s Uspinjača Gimkom u Gospinom polju, prve utakmice u 2020. godini u kojoj se dogodio prvi gubitak bodova kod kuće (3:3), a najboljeg strijelca 'crveno plavih' tad nije bilo da pomogne. Kasnio je u povratku s odmora, kao što nakon četiri utakmice ove godine Square kasni za konkurentima. Novo vrijeme Apfel ima čak deset bodova više, Olmissum devet, a Crnica pet!
26. travanj 2024 03:14