StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Neptunaš na pobjedničkom postolju državnog prvenstva na zagrebačkom Jarunu: Vito Šutalo doprvak Hrvatske

Piše Tonči Vlašić
6. srpnja 2024. - 12:37

Neptun ima medalju na državnom prvenstvu. Do nje je doveslao Vito Šutalo, koji je u A finalu bio drugi u skifu u konkurenciji juniora. Samo bolji od reprezentativca Neptuna bio je Tin Jarnjević iz Karlovca, i to za 3,9 sekundi, a njih dvojica su bila daleko ispred ostalih. Zahvaljujući Šutalu dubrovački klub je nastavio niz osvajanja medalja na državnim prvenstvima. Lani Šutalo doprvak Hrvatske u konkurenciji mlađih juniora, sad u prvoj godini među juniorima također srebrni. 

Zatim, još dvije posade dubrovačkog kluba su drugog dana prvenstva, u prijepodnevnom programu, nastupila u A finalu, i obje su bile na kraju pete u državi: Ivan Ban u skifu u konkurenciji lakih juniora, te juniorski dvojac na pariće u sastavu Luka Štrman i Maro Lasić.

U repasažu je nastupio Rudi Kapetanić, koji je osvajanjem drugog mjesta izborio A finale u skifu u konkurenciji mlađih kadeta, a što je jučer uspio Ante Krešić osvajanjem prvog mjesta u kvalifikacijama. Tako će Neptun imati dvojicu svojih veslača u istoj utrci u borbi za medalju na državnom prvenstvu.

Nastupili su prijepodne još Filip Matić i Karlo Štrbinić, koji su u lovu na polufinale u dvojcu na pariće u konkurenciji kadeta ostali četvrti, prvi ispod crte.

Neptunaši, ukupno trinaest veslačica i veslača je na državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje i mlađe kadete, kadetkinje i kadete, mlađe juniorke i mlađe juniore, te juniorke i juniore, koje se do nedjelje, 7. srpnja, održava na zagrebačkom Jarunu, nastupaju pod vodstvom trenera Pava Bečića, Lovra Čondrića i profesora Mladena Marinovića, a s njima je i tajnik Maro Kapović

20. rujan 2024 09:41