StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

Neptun opet ima reprezentativca na velikom natjecanju: Vito Šutalo ide na Svjetsko juniorsko prvenstvo!

Piše Tonči Vlašić
24. srpnja 2023. - 12:22

Oglasio se Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun: Vito Šutalo ide na Svjetsko juniorsko prvenstvo!

Izbornik Darko Mikšić je 16-godišnjeg Dubrovčanina, aktualnog mlađe juniorskog doprvaka Hrvatske u skifu, ‘ubacio’ u četverac s trojicom veslača šibenske Krke (Marko Martinović, Franko Dobra i Jakov Slavica). Trenirali su skupa, imali nekoliko provjera, Bled u prvom redu, te kako su svigdje bili više nego dobri – evo im nagrada.

- Šutalo je ulazno godište, tako da i iduće godine ima pravo nastupa na juniorskim prvenstvima - dodao je Kapović.  

Svjetsko juniorsko prvenstvo se održava početkom idućeg mjeseca u Parizu, i to se vesla na stazi na kojoj će se iduće godine odlučivati o medaljama na Olimpijskim igrama.

Šutalo je pozornost na sebe skrenuo prvo uspjesima na regatama Kupa Dalmacije, zatim na državnim, tako je došao u priliku nastupati na jačim međunarodnim regatama, i tamo uspješan, te je dobio poziv izbornika. Priznanje je to i za njegove trenere, dok je bio kadet s njim je radio Lovro Čondrić, a potom ga vodi šaf struke Pavo Bečić.

image

Vito Šutalo, veslač Neptuna

Tonči Vlašić/

Neptun je u posljednjih desetak godina imao nekoliko svojih članova u dresu reprezentacije na velikim natjecanjima: Toni Perović i Pero Kukuljica, zatim Lovro Čondrić i Toni Crnjak, pa Roko Mucić i Antonio Štrman, šteta što se Olimpijske igre u Tokiju nisu održale 2020. godine, već zbog korone godinu poslije. U suprotnom bi Matej Metković nastupio na najvećem natjecanju, te bi u povijesti dubrovačkog kluba pisalo kako je imao olimpijca.

Inače, Matej Metković je 2013. godine potpisao povijesni, najveći uspjeh Neptuna osvojivši kao član osmerca broncu na Europskom juniorskom prvenstvu.

- Šutalo je otputovao u Zagreb. Na Jarunu ima završne pripreme uoči nastupa u Parizu - naglasio je tajnik Neptuna.

01. svibanj 2024 15:35