StoryEditorOCM
OstaloSVE JE STALO |

NEMA IGRE Prekinuta nogometna natjecanja, košarkaška, rukometna, odbojkaška, vaterpolska....

Piše Tonči Vlašić
12. ožujka 2020. - 23:32
Da, sve je stalo. Nema sportskih događaja do daljnjeg ni u Hrvatskoj. Očekivano. U pitanju su ljudski životi. 

Odluku su još u srijedu donijeli Hrvatski boćarski savez, zatim Hrvatski jedriličarski savez, a 24 sata poslije 'lavina' otkaza. Nema igre do dalnjeg - odlučio je Hrvatski nogometni savez, Hrvatski rukometni savez, Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski vaterpolski savez...

Hrvatski nogometni savez je rekao: 'Nema igre do 31. ožujka'. Hrvatski košarkaški savez, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski rukometni savez: 'Nema igre do 1. travnja'. 

Na kraju je stigla i odluka FINA-e, svjetske organizacije vodenih sportova: Kvalifikacijski turnir muških vaterpolskih reprezentacija, na kojem je trebala nastupati i Hrvatska, a koji se trebao igrati u Rotterdamu od 22. do 29. ožujka odgođen je te će se igrati od 31. svibnja do 7. lipnja. Nastavak natjecanja u Svjetskoj ligi, Hrvatska je gost Crne Gore u četvrtfinalu, bit će u rujnu i listopadu 2020. godine. 

Prekinuto je do dalnjeg natjecanje u NBA ligi, najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (Mario Hezonja je trebao s Portlandom ovog četvrtka, 12. ožujka, igrati kod kuće protiv Memphisa), zatim u Euroligi (Ante Tomić je s Barcelonom trebao u petak, 13. ožujka, ugostiti Žalgiris), već prije je prekinuto talijansko prvenstvo (Hrvoje Perić s Triesteom se bori za ostanak), a sad i španjolsko (Tomić je s Barcelonom vodeći sastav lige)...

LEN-a, europska vaterpolska federacija, odgodila je sva natjecanja, a između ostalog i 11. kolo europske Lige prvaka (Jug Adriatic osiguranje je 11. travnja trebao ugostiti splitski Jadran).

Zatim, nogometni EURO bi se trebao igrati tek iduće godine, a već se uveliko piše kako je sve manje i manje izgleda da se Olimpijske igre u Tokiju održe od 24. srpnja do 9. kolovoza.  
19. travanj 2024 08:21