StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Neće valjda otići i Kuraja, te Đuraš? Iako se naši putevi sada razilaze uvijek ću nositi sa sobom lijepe uspomene i ponos što sam bio dio ove nevjerojatne ekipe

Piše Tonči Vlašić
31. svibnja 2024. - 06:00
Square uoči druge utakmice polufinalne serije doigravanja za prvaka protiv Olmissuma u Gospinom polju, posljednje kod kuće u sezoni 2023./24.Tonči Vlašić/

Guilherme dos Santos, Lassi Lintula i Djaelson Cavalcante Alves Filho više nisu igrači Square. Otišao je i Marin Jukić, te će ‘crveno plavi’ u potragu i za novim trenerom.

Nakon napada na domaće trofeje, sanjao se i povijesni nastup u Ligi prvaka, Kup Hrvatske iz 1998. godine ostao je i dalje jedini trofej u povijesti, koja se piše od 1993. godine.

- Naklon, pljesak i iskrena zahvalnost svima na ukazanom povjerenju i prilici da budem vaš trener. Zahvaljujem upravi, osoblju, navijačima i naravno stožeru i mojim izvanrednim igračima. Vaša podrška, posvećenost i strast učinili su ovaj period nezaboravnim. Iako se naši putevi sada razilaze, prvenstveno iz obiteljskih razloga, uvijek ću nositi sa sobom lijepe uspomene i ponos što sam bio dio ove nevjerojatne ekipe – napisao je Jukić, koji karijeru nastavlja na klupi splitske Torcide.

image

Marin Jukić na klupi Squarea

Tonči Vlašić/

Square? Nema tko ne želi vidjeti u svojim redovima dvojicu najboljih strijelaca Squarea, reprezentativce, Marka Kuraju i Mara Đuraša. Hoće li kapetan Hrvoje Cvjetković nastaviti svoju plovidbu? Cvjetković je odavno rekorder po broju nastupa u ‘crveno plavom’ dresu. Pitanja je puno. Kakve će poteze povući vodstvo kluba, hoće li i ono ostati u istom sastavu u kojem je bilo protekle sezone?

Olmissum je uništio oba puta u polufinalu snove Squarea o novom trofeju. U Kupu, završnica se igrala u Gospinom polju, bio je bolji na penale. U doigravanju za prvaka, Square je bio broj jedan u toj utrci, bolji u seriji na tri pobjede i to nakon što su ‘crveno plavi‘ dobili prvu utakmicu serije kod kuće. Nakon toga Vinko Rozga, Antonio Sekulić i ostali ‘zeleno plavi‘ su dobili drugu u Dubrovniku, a nisu u iduće dvije u Omišu dozvolili Squarea vratiti izgubljeno. U oba natjecanja Olmissum na kraju nije uspio. U oba je branitelj naslova uspio zadržati trofej u svojim vitrinama, Stanoinvest Futsal Pula je i dalje pobjednik kupa, a prvak opet Futsal Dinamo

I iduće sezone bit će super zanimljivo domaće malonogometno prvenstvo, naravno, i borba za preostala dva trofeja, superkup i kup. Hoće li i dalje Square biti među kandidatima za vrh?

image

Square

Tonči Vlašić/
17. lipanj 2024 12:21