StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

NAKON ANTE I MARKA, POGAĐALI DARIO I MARO Tko će drugi za 2:2 u zadnjoj minuti nego Marinović, Đuraš u tri utakmice - 9!

Piše Tonči Vlašić
25. listopada 2020. - 21:17
Drugi put je ove sezone Jimbee Cartagena odigrala 2:2 u španjolskom prvenstvu, i oba puta je u posljednjoj minuti pogodila za bod, i oba puta je za 2:2 pogodio Dario Marinović. Prvi put usred Barcelone protiv prvaka Europe, a sad kod kuće protiv Ribere Navarre.

Jimbee Cartagena je ovaj put očekivala sva tri boda jer je suparnik imao samo tri u prvih pet kola, a dva puta je ona bila u zaostatku. Sad je sve kod nje nakon 6. kola u znaku broja dva: dvije pobjede, dva remija i dva poraza. Dijeli peto mjesto. Na vrhu je Levante, koji je dobio svih pet utakmica. Zanimljivo, Barcelona nakon četiri prvenstvene utakmice ima samo jedan bod te je na posljednjem, 18. mjestu. Marinović je među igračima koji su postigli ove sezone dva pogotka. Najviše – sedam - postigao je Slovak Tomas Drahovsky iz Catgas Santa Colome.

image
Maro Đuraš, 26-godišnji Dubrovčanin u dresu njemačkog TSV Weilimdorfa


Pogađao je ove nedjelje i Maro Đuraš u njemačkom prvenstvu. Njegov TSV Weilimdorf je sa čak 16:5 dobio u gostima Gehorlosen SV Karlsruhe. Dubrovčanin je bio strijelac u 3. minuti za 1:0, te u 13. minuti za 3:1. TSV Weilimdorf je na vrhu tablice nakon 4. kola u južnoj skupini iako je bio slobodan u 1. kolu. Tri utakmice – tri pobjede i pogodak razlika plus 32 od kojih je Đuraš postigao 9!

Pamtit će se tako ovaj vikend, 24. i 25. listopada. Pogađala su sva četvorica igrača poniklih u dresu Squarea, koji danas igraju u Španjolskoj, Italiji i Njemačkoj. Ante Daničić i Marko Kuraja su jučer bili strijelci za Saviatesta Mantova u 3. kolu talijanskog prvenstva, porazu kod Avelina 6:4. Daničiću je to bio peti pogodak, a Kuraji prvi. Daničić dijeli drugo mjesto liste strijelaca. Bolji je samo Guilherme Gaio Gui (Acqua&Sapone Unigross) sa šest pogodaka, a Saviatesta Mantova ima šest bodova (dvije pobjede i jedan poraz).

image
Marko Kuraja i Ante Daničić u dresu Saviatesta Mantove, člana talijanske Serie 'A' foto: Paola Libralato/divisionecalcioa5.it
26. travanj 2024 19:04